תינוקת מאוד מאתגרת

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

15/03/2015 | 11:21 | מאת: or

יש לי תינוקת בת שנה ו-5 חודשים מאוד מאוד חכמה ומפותחת. התחילה ללכת לפני גיל שנה מפותחת מאוד מוטורית וגם שפתית יודעת לבטא עצמה מעולה. הבעיה היא ילדה חסרת מנוחה. היא כל היום עוברת מדבר לבדר, רצה קופצת יושבת קמה, מאוד עקשנית אם משהו לא נראה לה בוכה מאוד צורחת ומתעקשת עד שמקבלת את שרצתה. ולאחרונה התחילה גם להיות אלימה מרביצה כל פעם שמשהו לא נראה לה. ראשית רציתי לדעת אם התנהגותה תקינה. כיצד ניתן לט]ל בהתקפי הזעם והאלימות

אור שלום רב, נראה שבתך אכן פעוטה נבונה ומפותחת לגילה. היא מתחילה לבדוק ולפתח את מערך העצמאות שלה (מה שבדרך כלל מגיע לקראת גיל שנתיים).תהליך זה כולל עקשנות או אלימות – רוצים לבד או רוצים בדרך שלהם. מצד אחד עלייך להבין שזו התנהגות תקינה ונורמטיבית. מן הצד השני, יש צורך בסדר יום, בגבולות ובחוקים ברורים וקבועים דבר היוצר מוגנות וביטחון - יודעים מה מותר ומה אסור. בנוסף, יש לאפשר לה להתנסות בעצמאות במה שניתן, למשל: לאכול לבד, ועל –כך לעודדה. השתדלי לשים את הפוקוס על ההתנהגויות החיוביות ולהעצימה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי