עומס בעבודה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/11/2014 | 23:29 | מאת: חני

שלום שירלי, התחלתי לעבוד השנה בביהס שחדש בשבילי כיועצת. לרגע לא הכינו אותי לקראת מה אני הולכת. יש כל כך הרבה אלימות בכיתות ואלימות במשפחה ובכלל קשיים רבים במשמעת והתנהגות. מה עושים עם כל זה? אני מרגישה עמוסה רגשית וגם טכנית- נשארת שעות רבות בביהס (אך מקבלת משכורת זעומה על שעות מצומצמות) ולא עובדת בכלל בצורה מיטבית אלא רק בכיבוי שירפות. מאוד קשה לי. איך מחלקים את הזמן נכון? איך אשמור על עצמי? בקצב הזה לא נראה לי שאחזיק מעמד. מה עושים עם בעיות משמעת- תלמיד שלא מוכן להקשיב למורה? אני שמה לב שכל היום אני בטלפונים עם מדריכת סופרוויזן, מדריכות תוכן ועם המפקחת ולא נגמר וכבר לא נעים לי לפנות על כל עניין שמתעורר. אשמח לשמוע את עצתך, כי לי נגמרו כל הרעיונות

שלום רב, לצערי הרב, תיארת בתמצות את חייה של יועצת בשנתה הראשונה. העומס הינו עצום, ותחומי הטיפולים רבים ומגוונים. עלייך לתת לעצמך את הזמן להסתגל למערכת גם כאשר התחושה הינה של "כיבוי שרפות". על-מנת ליצור סדר חשוב מאוד שתדעי ושתביני את הגדרות התפקידים בבית הספר. יש לי תחושה שאת לוקחת על עצמך הרבה מעבר להגדרות תפקיד היועצת, ולכן את מרגישה מאוד עמוסה, למשל: טיפול ישיר בבעיות התנהגות הינו תפקידה של רכזת השכבה. תפקידך לתת מענה רגשי לילד ולהוריו ולהפנותם להמשך טיפול. הגדרות תפקיד הינן חשובות ויוצרות סדר בבילבול. בדקי וחשבי עם המדריכות שלך על הגדרות התפקיד והקפידי לשמור על הגבולות. אלו ישמרו עלייך חזרה. שולחת לך חיבוק גדול, אורך רוח והרבה כוחות, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי