לא מצליח לגמול את הילד והוא גדול

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

23/10/2014 | 12:32 | מאת: ים

שלום אני פונה אלייך כי הגעתי למצב של תסכול בני בן שלוש וחצי בגן הוא נגמל רק מפיפי. קקי לא .עכשיו פחות מלכלך מפעם אבל הבעיה בגן שהסייעות צריכות להחליף ואין תנאים בגן אין מין חמים ועוד מעט חורף ובבית הוא רגיל שאני שוטפת אותו לא נעים לי מהצוות בגן שהן צריכות להחליף לו הגננת הציעה רק לבוקר תחתון טיטול לי קשה עם זה מה את מציעה קשה לי אם זה אגב א ני לא צועקת עליו כשהוא עושה

ים שלום רב, תהליך הגמילה של פעוטות מטיטול דורש בשלות של הילד ואורך רוח של המבוגרים בחייו. אין אפשרות "לשלוט" בצרכיו של הילד. על-כן ניתן לעזור לילד ולצוות הגן בלבישת תחתון טיטול עד שהילד יהיה בשל לגמילה מלאה. בבית המשיכי בדרכך והלבישי אותו בתחתונים בלבד. התנהלות זו לא תפגע בבנך המתוק, נהפוך הוא, כולם יהיו הרבה יותר רגועים, והוא יוכל לעבור את התהליך בזמנו ובקצב שלו. הסירי דאגה מליבך, אם אין בעיה התפתחותית או גופנית כלשהי, בנך יעבור את הגמילה במהרה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי