ביתי בת חמש וחצי בחטיבה צעירה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/09/2014 | 16:35 | מאת: רעות טלר שור

שלום רב, בתי בת חמש וחצי ונכנסה השנה לחטיבה צעירה בביהס בו אני עובדת. מתחלת השנה מביעה קושי בתחום החברתי, מפרשת אינטראקציות בדרך לא מקובלת וכל זה גורם לה להתנסויות שליליות. חוסר כבוד לאנשי הצוות, התנהגות אלימה לילדים והכי מכל לחוסר שקט נפשי. היא אומרת שהיא מרגישה שלא אוהבים אותה וקשה לה. מצד שני אין היא מסרבת ללכת למסגרת בכל יום. ליהיא ילדה חיובית מאוד. איני מבינה איך הגיעה למקום בו היא נמצאת.. מה גרם לכך... כיצד אני צריכה לסייע לה...

רעות שלום רב, כל ילד מסתגל אחרת לשינוי ולמעבר. נראה שבתך המתוקה טרם מצאה את מקומה בגן החדש ובחברת הילדים. תני לה את הזמן להסתגל ולהקלט בגן. המונח "אחרי החגים" טומן בחובו את זמן ההסתגלות לשנה החדשה וללימוד ההרגלים החדשים. יחד עם זאת, חשוב לסייע לה בקליטתה. התיעצי בצוות הגן, ועזרו לה למצוא חברה או שתיים שעימן היא יכולה לשחק ולהנות בגן. בנוסף, חשבו כיצד ניתן להעביר לה את התחושה שהיא אהובה ורצוייה. בגיל זה שינוי קטנטן של הצוות יכול לעשות פלאים, אולי לתת לה תפקיד משמעותי, אולי להביא סוכריות למפגש של יום שישי או אולי לעודד אותה לעזור לחבר בשעת הצורך. בבית הביעי אמפטיה והבנה למצוקה שלה – אני מאוד מבינה שקשה לך, אעשה הכל לעזור לך, הכל יהיה בסדר – עודדי אותה במעשיה הטובים, וחשבי יחד איתה כיצד מתנהגים אחרת. את יכולה ממש לשחק עימה במשחקי תפקידים, כך תוכלי להוות מודל לאיך עושים את הדברים אחרת. לסיום, קבלי אותה באהבה כמו שהיא, אל תהי מוטרדת מכך שאת עובדת באותה המסגרת ושבתך אינה מתנהגת "לתפארת מדינת ישראל". הורידו ממנה לחץ ועיזרו לה להתגבר על הקשיים. בטוחני שבזמן קצר היא תתרגל ותחזור להיות מתוקה ונפלאה כמו שהיא באמת. בהצלחה ושנה טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי