שינוי התנהגות ילדה בת 1.7

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/09/2014 | 07:16 | מאת: אלי

הי שירלי,כבר חמישה ימים חלפו מאז שהכנסנו את בתי הבכורה לגן. ומאז היא נעשתה יותר רגישה,בוכה מכל דבר שמבקשים ממנה או אומרים לה,יש לה קושי להרדם לבד בלילה (כל הזמן רוצה לישון במיטה של אבא ואמא)ונעשת יותר ויותר מרדנית. כמו כן בכל יום בגן היא בוכה המון,לא אוכלת ותהליך הקליטה לא נראה שבמגמת ירידה. לאור המצב,כיצד אנחנו ההורים צריכים לנהוג איתה ? בקשיחות? לעמוד על שלנו ? או פשוט לשחרר ולנסות להבין אותה ?

אלי שלום רב, מעבר ושינוי בגיל זה לוקח זמן של הסתגלות ושל בדיקת הסביבה החדשה. התנהגותה של בתך החמודה, הינה נורמטיבית ושכיחה מאוד. חשוב מצד אחד להביע אמפטייה לקושי, ולנסות להקל על קליטתה. אך מן הצד השני, אין לוותר לה - והרי בחרתם בעבורה את המסגרת החינוכית הטובה ביותר... תנו את הזמן עד אחרי החגים, והעזרו בצוות הגן לסייע לכם. בבית שמרו על שגרה קבועה, אך אפשרו לה להיות קצת יותר בכיינית וקצת יותר דבוקה - זכרו היא עדיין קטנטנה וזקוקה למערכת המוגנות שלה. בהצלחה ושנה טובה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי