האם לקנות לבן 14 משחק GTA ?

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

03/08/2014 | 18:33 | מאת: רחל

בן ש4 לוחץ שנקנה לו משחק לסוני פלייסאשין שנקרא GTA. על האריזה כתוב 18+, אלימות, עירום ומיניות, סמים. מתרשמת שמאד לא חינוכי. מצד שני לרבים חבריו יש את המשחק (בררתי מול מספר הורים ואכן יש) כך שיכול להיחשף שם, ויש את האינטרנט שגם דרכו יכול להיחשף לחומרים דומים. האם לרכוש לו את המשחק או לא? אם כן, איך אדע שלא מושפע?

רחל יקרה שלום רב, בנך המתבגר יכול להחשף בקלות לתכנים שאינם ראויים לגילו באינטרנט וברשתות החברתיות ללא משחק מחשב. הדבר החשוב ביותר הינם הערכים והמוסריות שניתנים לו בבית. בנוסף, יש להקפיד על שיחה חופשית וגלויה בנושאים הקשורים לגבולות המשחק. איני רואה בעיה בקניית המשחק, אלא אם תכנית אלו באים בסטירה לערכים המשפחתיים שלכם. בכל מקרה חשוב שתהי עם היד על הדופק. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי