חינוך לילדה בת שנה ואחד עשר חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

13/06/2014 | 08:39 | מאת: מאי

ביתי בת שנתיים בעוד כחודש.. מקסימה ונהדרת... מתנהגת כראוי.. עד שמחליטה להתעלל באחותה הקטנה בת השנה עוד חודש.. היא מושכת לה בשיער, חוטפת לה משחקים מהיד... אני מנסה לתת מכה ביד ולהרים את הקול בכעס, היא כלל לא מתייחסת, אך לא כך הדבר עם אביה. כאשר הוא מרים את קולו היא נרתעת ומבצעת את מה שאומר לה... מה לא בסדר,,

מאי שלום רב, הכל בסדר... בתך ילדה מקסימה, נהדרת וכפי הנראה גם מאוד חכמה. היא יודעת היטב כיצד מתנהגים עם אבא וכיצד מתנהגים עם אמא. אבא שם גבול ברור וחד משמעי , ואיתך היא מרגישה שתיארת כאן, תואמת את בני בגילה. בגיל זה הילדים מפתחים את מרחב עצמאותם ובודקים גבולות כל הזמן. על-כן השתדלי לשים דגש על החוזקות של בתך המתוקה ועודדי אותה בהם. בנוסף, זכרי שהיא קטנטונת שבודקת גבולות – כשהיא עושה משהו שהינו גבול, הציבי את הגבול בתקיפות אדיבה (בתקיפות, אך ללא איבוד שליטה וללא כעס). השתמשי במעשים ולא רק במילים. על הגבולות יש לחזור שוב ושוב, עד שהיא תבין שאינך הולכת לוותר לה על כך. בכל מקרה את מוזמנת לפנות להדרכת הורים. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי