ילד בן שבע וחצי עם חרדות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/06/2014 | 11:22 | מאת: איריס

שלום, אני אם לשלושה ילדים הילד השלישי בן 7 ןשמונה חודשים, שואל הרבה פעמים על המוות,ומה קורה לאחר שמתים האם חיים שוב?האם נחזור לאותה משפחה? ביום השואה בערב ששכב לשון קם עם בבהלה ובכה שהוא מפחד הקיא,רעד.כמובן חיבקתי אותו ונסיתי להרגיע. הוא כבר חושב קדימה מה יהיה שנה הבאה ביום השואה.איך אני יכולה לעזור לו. מלבד זאת יש לו פחדים מחיות (עכבישים,נחשים,עכברים, וגם מכלבים) בעיה נוספת הוא איננו מוכן ללכת לחברים הביתה רק שיבואו אליו. נמנע מללכת לימי הולדת בכיתה ,רק לאחר שיכנועים רבים הוא הולך וכמובן נשארים איתו וביום ההולדת הוא משתתף וכיף לו . הוא ילד מאוד רגיש אבל מאוד חברות , איך אוכל לעזור לו ? אני רוצה טיפים על מנת שיתגבר על הפחד ? האם צריך עזרה מקצועית???

איריס שלום רב, חשוב מאוד לסייע לבנך ולהקל עליו את החיים. לפי דברייך, נראה שקיים בסיס חרדתי, שזקוק למענה מידי. ממליצה לך לפנות עימו לטיפול פסיכולוגי ע"י פסיכולוג קליני מומחה בילדים באופן פרטי, דרך קופ"ח או במוקדי בריאות הנפש באזור מגורייך (למרות שתחום זה נכנס כעת לקופ"ח - בדקי זאת). הוא יתן מענה לבנך, לך הדרכת הורים, והכוונה בהתאם לצרכיו. חבל על סבלו וסבלך. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי