פעוטה עצבנית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

02/06/2014 | 12:18 | מאת: אורית

היי שירלי, שמי אורית , אמא ל-3.אני זקוקה לעזרתך בעניין הנסיכה הקטנה שלנו בת השנה ו-4 חוד' אשר "עושה לנו בית ספר".... (בשונה מאוד מהשניים הראשונים). כידוע לכל ילד יש את הטמפרמנט שלו אבל,הילדה פשוט עצבנית!! אם היא לא מקבלת משהו שהיא רוצה,היא רוקעת ברגליים, מקמצת אגרופים ,זורקת את עצמה וצורחת עד לב השמיים. חשוב לציין שלא מדובר בגיל "שנתיים הנורא" שהגיע מוקדם...צורת ההתנהגות הזו הופיעה כבר בגיל 4-5 חוד'. אנחנו משתדלים לא להיבהל מהבכי אך,נוצר מצב שבכדי שלא תזיק לעצמה, אנחנו מרצים אותה ו/או מרימים אותה לזמן ממושך. אחרי שנרגעת ואנו מנסים להוריד אותה לרצפה, היא נמתחת ולא מאפשרת. המתוקה שלנו נכנסת למצב הזה בעיקר כשאנשים זרים מסביבה, אך לא רק. הילדה הייתה אצל מטפלת עד לפני 4 חוד' לערך וכעת איתי בבית. יש לנו סדר יום קבוע, היא יודעת ומבינה הכל!! וכשיש לה מצב רוח היא מעסיקה את עצמה, צוחקת בקולי קולות ומשחקת יפה. השינוי במצבי הרוח והחלק הגדול "שהעצבים" תופסים ביום, מקשים עלינו ומעייפים אותנו מאוד. רציתי לדעת ע"פ ניסיונך, האם בגיל הזה הגיוני שהעצבים מתבטאים פיזית??כמו כן, אשמח אם תייעצי לנו כיצד לעזור לה להתמודד עם תסכול ועצבים? ממתינה לתשובתך... תודה רבה.

אורית שלום רב, ראשית כל, חשוב שתתיעצי על כך עם רופא הילדים של בתך, על-מנת לשלול בעיה בריאותית כלשהי שמפריעה לה, מכיוון שעדיין אינה יכולה לבטא עצמה כראוי. יש להתייעץ לגבי אבחנה מהתפתחות הילד בתחום של ויסות רגשי. (על פניו נראה כהתנהלות שכיחה מאוד לגילה, ובכל זאת ניתן להתייעץ על כך) שנית וכמו שציינת מתוך נסיונך כאמא, לכל ילד יש את הלך הרוח עימו הוא נולד. הסביבה יכולה לחזקו או למזערו, אך הנתון הינו קיים. הינך יודעת היטב שאימהות הן ממציאות הפטנטים מספר אחת. כלומר, חשבי על דרכים שיוכלו לעזור לה בוויסות הרגשי ובמצבי תסכול. דרכים אלו אינן סותרות את הצבת הגבול. זאת אומרת, יש לעזור לה להרגע, אך לא לוותר לה או לפצות אותה. בהחלט יש לשים את הדעת על מוגנותה, ואין לאפשר לה לפגוע בעצמה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי