בן שנתיים לא מקשיב ומרביץ

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

17/05/2014 | 10:17 | מאת: כנרת

שלום, לפני חודש נולד לי בן נוסף והבן הבכור בן השנתיים דווקא קיבל אותו בברכה.הוא שומר עליו ומביא לו דברים מנשק ומחבק אותו ואני מערבת אותו בכל מה שאני עושה עם הקטן כך שלא ירגיש מאוים.אילו מאז אני מרגישה שהוא כבר לא מקשיב לי ועושה לי דווקא.אני צריכה לבקש הרבה עד שאני כבר מתעצבנת עליו.בנוסף הוא כשאומרים לו לא הוא מגיב בצעקות ומרביץ. לפני הלידה הצלחנו למתן את ההתנהגות הזאת אבל היום זה בלתי אפשרי.אני אומרת לו שאני כועסת אבל הוא ממשיך להרביץ.אני לא רוצה להשתמש במילה עונש אבל אני מרגישה שזה המוצא היחידי.מה לעשות?!

כנרת שלום רב, מזל טוב להולדת בנך הצעיר – מאחלת לך נחת ואושר רב. יש לך ילד מקסים וחם, שמחבק, שמנשק ושמקבל באהבה את אחיו הקטן. לבנך יש אמא מקסימה (את כמובן...), שמאוד משתדלת ליגרום לו להרגיש שייך ואהוב. עלייך לקחת בחשבון שני דברים חשובים: הראשון, שבנך נמצא כעת בשלב התפתחותי שבו הוא מגלה את עצמאותו ואת מערך החוקים והגבולות בחייו. זאת אומרת, שהוא כל הזמן בבדיקה של מה מותר ומה אסור- שלב שהינו חשוב מאוד לילד, אך מאוד מתיש בעבור ההורים. השני הוא המעבר ממשפחה בעלת ילד אחד למשפחה בת שני ילדים או המעבר מילד אחד לילד עם אח צעיר (מהקטן במשפחה לאח בוגר) שינוי זה מצריך הסתגלות מחדש של כל חברי המשפחה ובטח של בנך. על מנת למזער את התנהגויותיו הבלתי רצויות, יש לשים דגש רב על התנהגויותיו החיוביות ולעודדו על כך. תני לו תפקידים קטנטנים של עזרה בעבורך, ושקפי לו כמה עזרתו חשובה לך, למשל: איזה כיף שיש לי אותך כאן, אני שמחה מאוד שאתה עוזר לי. אספר על כך לאבא כשיחזור מהעבודה. השתדלי לשמור על סדר יום קבוע וברור, ולהציב לו גבולות. אם התנהגותו אינה משתפרת, רצוי לשקול לפנות להדרכת הורים. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי