פסיכולוגית/יועצת

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

03/04/2011 | 23:21 | מאת: לילך

היי שירלי, רציתי לדעת מה ההבדל בין עבודתה של היועצת החינוכית לעבודתה של הפסיכולוגית החינוכית? (בכמה רבדים שתרצי, אני יודעת שזו אולי שאלה רחבה..). מתלבטת קצת מה ללמוד ומכאן השאלה. מה בפועל ההבדל ביניהן, מי עושה יותר ממה, ובעיקר מה כדאי? :-)) תודה! לילך

לילך שלום, המקצועות הללו מהווים מענה רגשי וטיפולי במסגרת המערכת הבית ספרית בדגש על היכולות השכליות, החברתיות והרגשיות של התלמיד. המענה הטיפולי, ההדרכה, תוכניות המניעה והייעוץ ניתנים לתלמידים, להורים, ולצוות החינוכי. היועצת החינוכית נמצאת בביה"ס על בסיס יומיומי, ומעורבת בכל היבטי המערכת, כמו: משמעת תלמידים, ישיבות צוות, ימי הורים ועוד. ברוב המקרים היועצת מלמדת הלכה למעשה בכיתות בהתאם לכישורייה המקצועיים או בהתאם לצרכי המערכת. מניפת תפקידיה של היועצת הנה רחבה מאוד, ותלוייה רבות באופיים של ביה"ס ושל היועצת. היועצת ביה"ס עובדת במסגרת משרד החינוך. הפסיכולוגית החינוכית מגיעה לביה"ס כפעם בשבוע או לפי משאבי הרשות המקומית. רוב פעילותה נעשית בשירות הפסיכולוגי. לפסיכולוגית החינוכית יש כלים אבחוניים, והיא יכולה לערוך אבחון פסיכולוגי או הערכה פסיכולוגית.גם כאן תפקידה הנו רבגווני, למשל: אבחוני בשלות לכיתה א', סדנאות להורים, פיתוח תוכניות מניעה וכו'. הפסיכולוגית החינוכית עובדת במסגרת השפ"ח ברשות המקומית. כדי ללמוד בהרחבה על המקצועות הללו , את יכולה לפנות לשירות הפסיכולוגי ולאחד מבתי הספר באזור מגורייך, לשוחח עם אנשי המקצוע במקום ולהתרשם מסביבת העבודה של כל אחד מהם. מקווה שאפשרתי לך טעימה קטנה מן ההבדל המקצועי, למרות שניתן לומר עוד רבות על-כך. מאחלת לך בהצלחה בבחירתך, שירלי

15/04/2012 | 12:09 | מאת: מאיה

שלום רב ברצוני להעביר שאלונים ליועצות בתיכונים/ חטיבות ביניים היכן אוכל לפרסם או לקבל לוח תפוצה תודה רבה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי