לא נרדם

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

29/04/2014 | 15:10 | מאת: לאה

שלום, יש לי בן מתוק בן שנתיים ו10 חודשים , ועוד תינוק בן 3 חודשים, הבן הבכור ישן כל יום ב19:30 בלי בעיה רק בשבועיים האחרונים לשים אותו לישון נהפך לסיוט גם אם הוא עייף , מה שקורה זה שאני צריכה להחזיר אותו 80 פעם למיטה וכלום לא עוזר גם אם אני כועסת הוא צוחק לי בפנים מתחיל לקפוץ ולהשתולל, יש לו קטע גם שאחרי הזמן הקראת סיפור אני נפרדת בחיבוק ונשיקה , אבל זה לא מספיק לו הוא בוכה לי וקם לי שאני אחבק ואנשק אותו כל הזמן ואם לא הוא משתולל מבכי, ככה אני מעבירה ערב שלם בתיסכול, הקטע הכי מרגיז זה החוסר הקשבה ושהוא צוחק לי הפנים שאני כועסת כי אחכ אני מתחילה לאבד את עצמי

לאה שלום רב, משפחתך עברה לא מזמן שינוי משמעותי של הפיכה מזוג הורים לילד אחד לזוג הורים לשני ילדים. גם בנך הבכור הפך מילד יחיד לאח "בוגר". מצב זה מצריך הסתגלות מכל חברי המשפחה. בנך המתוק מושך את תשומת הלב שלך. קשה לו להבין מדוע את צריכה עכשיו לטפל בתינוק יותר ממה שאת מטפלת בו, ועושה כל שביכולתו לקבל ממך "טיפול" נוסף. על-כן חשוב להקפיד ולשמור על סדר השכבה ברור וחד משמעי. לאחר ההשכבה, אין לנהל עימו שיחות, אין לחבקו, אין לנשקו ואין לתת לו תשומת לב מיותרת. יש להיות עניינים, להחזיר אותו למיטה שוב ושוב ולומר בשקט: עכשו הולכים לישון. אם יש אפשרות, שתקבלי עזרה בשעות הללו, עשי זאת. אם הילד הולך לישון בסופו של דבר, עודדי אותו רבות בבוקר במילים כמו: היה לי שמח לראות אותך נרדם במיטה, עשית לי לילה טוב ועוד. במקרה של הקצנת התנהגות יש מקום לפנות להדרכת הורים. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי