כשמרביצים לבן שלי בנוכחות שלי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

11/03/2014 | 11:22 | מאת: רונית

היי הבן שלי בן 4 וחצי הוא נחשב לילד חכם תקשורתי אם אופי חזק יחסית ובדרך כלל כשמשחק עם ילדים בני גילו הוא מסובב אותם ומנהיג אותם ולפעמים אפילו משתלט עליהם אך הוא לא נחשב לילד אלים וכמעט ולא מרביץ סתם יש כמה קטעים שברצוני לדעת איך אני צריכה להגיב במצבים כאלה ואם בכלל צריכה להתערב ולהגיב. 1 האם להתערב כשילד אחר מרביץ לבני בנוכחותי והילד שלי לא מחזיר? 2 כיצד להגיב כשהילד שלי רק כשמדברים איתו בנות או נשים במיוחד מיד מנסה להרביץ להם והאם זה מעיד על משהו ( שהוא חלש מול בנים)? יש ילדים ואני מתכוונת בגיל יותר גדול שלפני שיחליטו להרביץ להם חושבים אלף פעמים והילדים האלה הם לאו דווקא אלימים כיצד ניתן ללמד או לחנך את הבן שלי שכשיגדל הוא יהיה מהילדים שחושבים לפני שירביצו להם ולא מפחד ממנו אלא מתוך כבוד

רונית שלום רב, בדרך כלל רצוי לאפשר לילד להתמודד לבד מול חברים בדרכו. יחד עם זאת, חלק גדול מתפקידינו כהורים הינו, להנחיל וללמד את הילד ערכים וגבולות, שיעזרו לו להתמודד טוב יותר בחיים. זאת אומרת, שאת יכולה לשבת עימו, ולחשוב יחד על מגוון דברים כיצד ניתן להסתדר במצבים חברתיים שונים, למשל: מה עושים במקום להרביץ, כשיש משהו שלא נעים לו ? כיצד מתקשרים או מושכים תשומת לב ללא מכות ? כיצד משתמשים במילים במקום בידיים ? ועוד. ניתן גם ממש לשחק עימו במשחקי תפקידים. בנך עדיין צעיר, על-כן אל תצפי שישנה התנהגותו מיד. יחד עם זאת, אם תהי עקבית בדרכך, בנך ילמד כיצד לנהוג וכיצד להסתדר בחברה. בהצלחה וחג שמח, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי