ביתי מסרבת לאכול בגן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/03/2014 | 22:17 | מאת: אורית

ביתי הבכורה בת חמש וחצי בגן חובה , בשבוע האחרון ביתי מסרבת לאכול בגן. עליי לציין שעד לפני שבוע היא אכלה את הלחמנייה שאני שולחת לה במלואה. הטלפון הראשון שקיבלתי מהסייעת לפני כשבוע אמרה לי שביתי אמרה שהיא רעבה וכשהגיעו לאוכל החלה לבכות וטענה שכואבת לה הבטן ובנוסף כי איננה רוצה לאכול את הכריך שהביאה שוחחתי איתה בטלפון והצעתי שאביא לה משהו אחר ,אכן הגעתי לגן ונשארתי איתה כיוון שבכתה וסרבה לאכול גם את מה שהבאתי חשבתי שכניראה באמת לא חשה בטוב לקחתי אותה הביתה. ולמחרת שוב חזרה הסיטואציה שכשהגיעו לזמן האוכל החלה לבכות וסרבה לאכול שוחחתי עם הגננת בסיום היום אמרתי שאבדוק את הפאן הרפואי לקחתי אותה לרופא וביתי טענה שכואבת לה הבטן העליונה והרופאה אמרה שייתכן וכואב רק בבוקר זו תופעה שכיחה אצל ילדים. אך כמו שאני רואה היא לא מתלוננת וגם בשבת לא התלוננה על כאבים , עליי לציין כי בבית היא אוכלת כרגיל את הארוחות צהריים ביניים וערב. דיברתי עם הגננת וביקשתי שלא ילחצו עליה ולא יאיצו בה לאכול ביתי ילדה מאוד רגישה ועדינה אם היא מסרבת שלא תאכל שינסו מאוחר יותר אולי לאחר השעה בה כל הילדים יושבים, ניסיתי לבדוק עם הגננת אולי משהו קרה בגן אך לטענתה לא ידוע לה והציעה שנתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן . אני ממש לא יודעת איך להתמודד עם התופעה אני מנסה לדבר עם ביתי ולדובב אותה שתספר לי האם קרה משהו ומה הסיבה לכך שאיננה אוכלת אך היא אומרת שהיא לא יודעת היא לא יכולה לאכול , אני לא רוצה מידי לדבר על זה איתה אך זה מאוד מפריע וכואב לי כי ברור לי שעובר עליה משהו ואינני יודעת מה אשמח אם תוכלי לכוון/להדריך אותי כיצד עלי לנהוג . עליי לציין כי ביתי מאוד מקובלת ויש לה הרבה חברים בגן , והיא מאוד רגישה כפי שציינתי עדינה ואולי קצת חסרת בטחון. אשמח אם תוכלי לעזור לי.

אורית שלום רב, במצב זה רצוי לפעול בכמה מישורים, שחלקם כבר עשית. יש להמשיך בבירור רפואי, ולבדוק האם קיימת בעייה כלשהי. בנוסף, בקשי מצוות הגן לפקוח עין, ולראות האם יש דבר מה שמטריד אותה. ילדים בגילה של בתך יכולים להיות מוטרדים גם מאירועיי גן שכיחים, שניתנים לפתרון במהרה. העניין שצריך להיות מודעים לכך. אמרת שהיא חסרת ביטחון, ולכן יש לבדוק את ההיבטים החברתיים בגן. חשוב מאוד, שתשדרי לבתך החמודה תחושות של ביטחון, של רוגע ושל הבנה. זאת אומרת, שהשתדלי לא לעשות מכך עניין גדול מולה מצד אחד, אך מן הצד השני אמרי לה, שאת בודקת ומבררת מדוע כואבת לה הבטן כדי שתרגיש טוב שוב. כל טוב וחג שמח, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי