ילד בן שנה ועשרה חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

23/02/2014 | 10:25 | מאת: כנרת

שלום, הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים ובתקופה האחרונה הוא מרבה להרביץ לילדים בדחיפות משיכות שיער ומכות (גם לי ולאבא שלו אבל זה יחסית פחת) הוא יכול לעבור ליד ילד לדחוף או למשוך בשיער ולצחוק,הוא חושב שזה משחק. אני ובעלי פועלים בשני שיטות אחת שזה להסביר שאסור להרביץ וזה לא נעים והשניה זה לכעוס ולהיות תוקפנים.שתי השיטות לא עוזרות הוא ממשיך בשלו.מה לעשות?!?!?!

כנרת שלום רב, התנהגותו של בנך הינה שכיחה ונורמטבית. הוא נמצא בשלב התפתחותי בו הוא מגלה את עצמאותו ובודק את גבולותיו הן כלפי עצמו והן כלפי זולתו. בשלב זה חשוב להיות מאוחדים בשיטה חינוכית אחת, על מנת שלא יקלוט מסרים כפולים או מבלבלים. דיבורים ארוכים אינם עוזרים. יש להיות ממוקדים וחד משמעיים. זאת אומרת, שברגע שהוא פוגע בחבריו יש לעוצרו, ולהעיר לו על כך בתקיפות אדיבה. בנוסף, יש להודיע לו מראש, שאם יבחר להיות אלים כלפי חבריו אתם תאלצו בצער רב לא ללכת לגינה או לא להזמין חברים, לדוגמה. כמו כן, יש להקפיד לעודדו לרוב על מעשיו הטובים ועל מאמציו, כך שגבול ברור ומילה טובה יעשו את העבודה. ניתן לפנות להדרכת הורים לעזרה נוספת. בהצלחה, שירלי קליין

מנהל פורום ייעוץ חינוכי