התמודדות עם הנושא הלימודי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/02/2014 | 12:27 | מאת: ענת

בתי בת ה14 ,לומדת בכיתה ח' בחטיבת הביניים. מגיל צעיר הבחנתי שהילדה לא משקיעה בלימודים וגם עם למורים היו תלונות על התנהגות. גם היום יש בעיות התנהגות ורמת הציונים בינונית. לעתים די רחוקות אני מקבלת שיחות מהמורים . אבקש לציין שבאחת השיחות עם המחנכת , הילדה אמרה שהיא לא אוהבת ללמוד . אבקש את עזרתך בהכוונה , איך עלינו כהורים לנהוג ? לכעוס , להעניש ( במפגשים עם חברות , להחרים את הנייד ) לבקש מהמורים שיטפלו ע"מ לא לקלקל את היחסים.

ענת שלום רב, כעס, עונשים ומאבקי כח אינם עושים עבודה חינוכית טובה ובדרך כלל מפספסים את המטרה. מדברייך הקצרים, נראה שהילדה חווה קושי לימודי ורגשי, ויש צורך לערוך בירור מקיף על הסיבה לכך. ילדים בכל הגילאים אוהבים ללמוד ולהצליח – ילדה שלא אוהבת ללמוד, משמע שקשה לה ! ניתן לפנות ליועצת ביה"ס ולמחנכת הכיתה ולשמוע את התרשמותן, למשל: האם יש צורך באבחון דידקטי, האם נראה שהילדה מוסחת בקלות, האם יש צורך במענה רגשי כלשהו ועוד. המורים והצוות בביה"ס יכולים לבוא לעזרתכם, אך האחריות הבלעדית היא שלכם. בהתנהלותך מול הבת יש לחזקה לרוב, לעודדה ולשקף לה את הקושי ואת ההתגייסות שלך לעזור לה. ניתן לפנות להדרכת הורים ממוקדת, שתסייע לכם בהתנהלותכם מול בתכם ובדרכים לעזור לה. כל טוב ובהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי