התערבות פסיכולוגית בבית הספר

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/01/2014 | 20:25 | מאת: גל

שירלי שלום, אני גרוש ובתי לומדת בכיתה א בבית ספר רגיל עם שעות שילוב (יש לה ADHD). לאחרונה, גיליתי כי מזה זמן מה ישנן בעיות התנהגותיות ובית הספר רוצה לקיים פגישה ולהחליט מה עושים. אני לא מצליח להשיג את המורה בטלפון וגרושתי לא מנדבת לי מידע אף היא. משיחה עם הפסיכולוגית שמטפלת בבתי (שמוזנת לגמרי מגרושתי ומצדדת בה בכל חילוקי הדיעות שלנו) גיליתי שהפסיכולוגית נמצאת בקשר רציף עם המורה ועם יועצת בית הספר ושגם היא תיקח חלק בשיחה שבית הספר מעוניין לקיים. מיותר לציין שגם הפסיכולוגית לא נתנה לי מידע חוץ מזה שמצבה של הילדה מחמיר. יש לי 3 שאלות עיקריות: 1. האם זה לגיטימי שהפסיכולוגית תקיים קשר עם המורה והיועצת בבית הספר ללא ידיעתי וללא אישורי (ובהחלטה חד צדדית של האם)? 2. האם נהוג בכלל שפסיכולוגית ילדים תקיים קשר עם בית ספרה של הילדה במהלך הטיפול? 3. האם הפסיכולוגית יכולה לשוחח עם הנוירולוג שמטפל בילדה ולקבל החלטה להעלאת מינון הריטלין שהילדה מקבלת (שוב, ללא אישורי)? לתשובתך אודה, גל.

גל שלום רב, מצרפת קישור לחוזר מנכ"ל של משרד החינוך בנושא : הקשר בין בית הספר ובין הורים פרודים או גרושים. רצוי שתעבור עליו - http://cms.education.gov.il/EducationCMS/applications/mankal/arc/sc5ak2_3_4.htm לשאלותייך – הפסיכולוגית של בתך מחוייבת לקבל ממך אישור לטפל בבתך, לעדכנך במצבה ובמטרות הטיפול, ואף לתאם עימך פגישה, שבה היא תכוון ותדריך אותך כיצד לנהוג עימה. הפסיכולוגית אינה יכולה לעשות דבר ללא אישור מפורש ממך, קרי ויתור סודיות. במקרה של הורים גרושים יש צורך באישור כפול הן של האב והן של האם. התיחסותי הינה גם לקשר עם ביה"ס וגם לקשר עם הנוירולוג. במקרה זה צריך להמציא אישור לכל גורם. הקשר של הפסיכולוגית עם ביה"ס הינו שכיח ומקובל. ממליצה לך לפנות לביה"ס, ולדרוש את זכויותייך בהעברת המידע לגבי תפקודה של הילדה, וזאת ללא קשר למערכת היחסים עם גרושתך. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי