סיוטים לילדה בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

01/12/2013 | 09:34 | מאת: שירי

שלום, יש לי ילדה בת שנתיים וחצי, ובלילות האחרונים היא קמה בוכה. לא כואב לה כלום..היא רק אומרת שהיא רוצה את אמא. אתמול היא ממש בכתה 40 דקות בלי הפסקה וחיבקה אותי ולא היתה מוכנה לעזוב. הכנסתי אותה איתי למיטה רק שתירגע והיא לא היתה מוכנה לשכב לידי אלא רק עליי וביקשה שלא אעזוב אותה. לא נתנה לי ללכת לשירותים (למרות שהלכתי) ובכתה. עד שנרדמה ושוב בכתה ושוב נרדמה ואז העברתי אותה למיטתה. מה גורם לילד להתנהג ככה...ואיך אנחנו כהורים אמורים להתנהג. כל הזמן הרגענו אותה ואמרנו לה שאנחנו כאן ולא עוזבים אותה. אבל מה יש יותר מזה???אם בכלל?!

שירי שלום רב, התנהלותה של בתך הינה שכיחה אצל ילדים רבים בכל הגילאים. הסיבות להתעוררות בלילה הינן רבות ומגוונות. בהתעוררות שלה היא זקוקה למוגנות ולביטחון שלך, כדי לחזור ולישון בשלווה. במצב זה חשוב לא לייצר הרגל של קימת לילה, ולסייע לילדה לשוב ולישון שנת לילה טובה ובריאה. זאת אומרת, שצריך להיות מאוד ענייניים עימה, ולהמנע לחלוטין מתשומת לב מיותרת, שתחזק התנהגות בלתי רצוייה. כאשר בתך מתעוררת בבכי בלילה, יש לגשת אלייה ולהשכיבה במיטה. חשוב לא להוציאה מהמיטה (אלא אם היא צריכה לשירותים), לא לדבר עימה ולהימנע מחיבוקים ומנשיקות - שבי לידה בכסא בדומיה עד שתרדם. המסר שעובר לילדה הינו שאת פה לידה בשעה שהיא זקוקה לך, אך בלילה צריך ללכת לישון ולכן לא יוצאים מהמיטה, לא מדברים ולא מתנשקים. בדרך זו יש לנהוג בעקביות ובהתמדה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי