ניתוק מאם

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

23/11/2013 | 19:03 | מאת: תמר

שירלי שלום, בתיכון שאני עובדת בו כיועצת התגלה לאחרונה סיפור מורכב וקשה על תלמיד שהוריו התגרשו לאחרונה ואז שמענו שכל השנים האם סבלה מאלימות והשפלה מצד האב, הילדים לא הורשו לדבר עם האם וכעת אחרי הגירושין הם בקשו להשאר עם האב כאשר מבחינתם האם מחוקה לא רוצים לראות אותה, לדבר איתה וכו', האם בקשה את עזרתינו- מה אפשר לעשות? האב אדם קשה ולא מוכן שילדיו יעברו טיפול/ סיוע או כל דבר שקשור בהכנסת האם לתמונה תודה ושבוע טוב

תמר יקרה, אם כל הכאב והצער של המקרה הקשה הזה, מסגרת ביה"ס הינה מוגבלת ביכולת הסיוע והעזרה של מקרים מורכבים. בנוסף, אלו אינם בסמכותם של מערכת החינוך. מה שמאוד חשוב לך כיועצת ולמערכת החניוך הינו הילד שלומד בביה"ס. יש צורך לראות האם הוא מגיע לביה"ס בזמן, לבוש בהתאם למזג האוויר ובתלבושת אחידה, האם יש לו אוכל או כסף לקנות אוכל, האם התפקוד הלימודי שלו תקין והאם יש התנהגויות והתפרצויות שמורות על קושי רגשי. אם כל אלו תקינים, אינך יכולה להתערב. את יכולה להתערב רק במקרה שהדברים הללו אינם תקינים, וקיימת פגיעה בילד. אז מחובתך לדווח על כך לרשויות הרווחה. במקרה שאינך בטוחה לגבי עניין כלשהו, את יכולה לפנות לפקידת הסעד התורנית, שנמצאת במוקדי הרשות המקומית ולהתיעץ עימה. לגבי בקשת האם, אינכם יכולים לסייע לה ללא שיתוף פעולה של האב, ואינכם מורשים להתערב ביחסי ההורים ובהסדרי הראייה. האם צריכה לפנות לשירותי הרווחה ולפקידת הסעד שתסייע לה. עם מתבגרים הדרך יותר קשה, מכיוון שהם קובעים עובדות ברגליים. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי