HOLDING חיבוק דב

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

16/10/2013 | 13:06 | מאת: מרי

שירלי צהריים טובים הנני אם לבן מקסים בן 4 כבר, את ליוות אותנו לאורך הרבה זמן כאן ונעזרתי המון בהמלצותיך. זה פלא להיות אמא לפעון בן 4, יחד עם כל הכיף יש קושי אחד משמעותי - לרסן ולהרגיע כשיש התפרצויות זעם. תקופה די ארוכה הנני מיישמת את HOLDING, למרות שזה לא קל , לא נפשית ולא פיזית. ברוב המקרים זה עזר, אבל לאחרונה זה לא ממש עוזר ואפילו עוד יותר מלחיץ אץ בני. בשל הקושי השפתי לא ניתן לנהל משא ומתן או להבין בדיוק מה קרה, הוא פשוט נכנס להטרף מאוד מהר ואז ממש לא מצליח להרגיע את עצמו.אני מתבססת על עקרונות אדלריאניים ומאוד מאמינה בהם. מה דעתך על שיטה זו? אולי תמליצי על דרך אחרת? איך ניתן לגלות ולעזור לילד להרגע בסיטואציה של כעס? הוא יכול לצרוח "אמא חיבוקי!!!!" ובו זמנית לברוח ממני, גם כשאני מחזיקה אותו הוא ממשיך לצעוק חיבוקי, גם כשניסיתי לחבק אותו רגיל זה מרתיע אותו עוד יותר.......זה מאוד קשה להחזיק HOLDING במשך 30-40 דקות.....מה דעתך? תודה רבה מראש

מרי שלום רב, חיבוק דוב הינה שיטה אחת, שאכן מסייעת בעת התקפת זעם של פעוטות. יחד עם זאת, להחזיק ילד משתולל במשך זמן רב כל כך נראה לי כמשימה בלתי אפשרית. בדקי ובחני מתי הוא מתפרץ ובאיזה שלב של היום ? למשל: בערב כשהוא עייף או כשאת אומרת לו "לא". גילוי מוקדם של מוקד ההתפרצות יכול לסייע לך להתנהל מולו בדרך קצת אחרת, ובכך למנוע התפרצות. חשבי על דברים, שיכולים לעזור לו להרגע, כמו: מוזיקה, טלוויזייה, אוכל, משחק, מקלחת, כרית רכה ועוד. כשהוא רגוע ושלוו, ניתן לשאול אותו מה הוא צריך כשהוא כועס ? אולי הוא יפתיע בתשובתו.... וכמו שאת כבר מכירה, חשוב לעודדו לרוב על התנהגויות חיוביות ורצויות. בהצלחה, שירלי

20/10/2013 | 10:24 | מאת: מרי

בוקר טוב תודה על תשובתך. הדבר ממנו אני חוששת זה הבקשה שלו כשהוא צועק "אמא חיבוקי", אך יחד עם זאת לא רוצה לקבלו....בהחלט שברוב המקרים זה קורה בערבים, לכן כבר מספר ימים הנני מנהלת סדר יום שונה מבעבר. תודה לך בכל אופן והמשך יום נפלא.

מנהל פורום ייעוץ חינוכי