התמודדות עם חרם

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

14/10/2013 | 07:07 | מאת: אמא לבת 11

הבת שלי סובלת מזה חודשים רבים מנידוי חברתי. אני חושבת שאפילו אפשר להגיד שיש נגדה חרם בכיתה. זה ממש התעללות. הבנות, שעד לפני זמן קצר היו חברות שלה במשך שנים ארוכות, מימי הגן, מתעלמות ממנה, לא מזמינות אותה יותר למפגשים, אבל מקפידות שהיא תדע על כל מפגש ומפגש שלא הוזמנה אליו. מעליבים אותה בפורומים בוואטסאפ וגם בפייסבוק. היא לבד בהפסקות, לבד אחר הצהרים, מתוסכלת ומסתגרת. אני אחרי אינסוף שיחות עם המורה ועם היועצת, בזמן השיחה אני תמיד מרגישה שהן קשובות ומעוניינות לטפל בבעיה, אך יום למחרת - נראה שהכל נשכח. והילדה סובלת. מה אני יכולה לעשות עוד ואיך אוכל לעזור לה???

שלום רב, אסור לך בשום פנים ואופן לאפשר לחרם הזה להמשיך. אספי את כל התכתובות בגנותה של בתך, וקבעי פגישה דחופה עם מנהלת בית הספר. בקשי שתאמר לך מה היא מתכוונת לעשות בנידון, ושתעדכן אותך במהלך. אם יש צורך, תפני למפקחת ביה"ס. ביה"ס צריך לעמוד על הרגליים האחוריות ולמגר במיידית את התופעה הזו. בנוסף, את יכולה לפנות לאימהות של הילדות ולעדכן אותן בעניין. לעיתים ההורים אינם מודעים לנעשה בוואטסאפ ובפייסבוק של ילדייהם. במקרה ואלו אינם מסייעים לך בפתרון החרם, מציעה לך לשקול פנייה למשטרה והגשת תלונה. כבר נתקלנו, לצערי, במקרים שבהם ילדים פגעו בעצמם בעקבות בריונות וירטואלית ואין להקל ראש בכך. שולחת לך ולבתך כוחות רבים ובהצלחה, שירלי

29/10/2013 | 19:58 | מאת: יואל בוקשפן

לאמא שלום רב נראה מהשאלה שהילדה מאד סובלת וכמובן גם את כאמה , טוב את עושה שאת מדברת עם המורה והיועצת, אבל בד בבד יש צורך לתת לילדה כח להתמודד עם מצבים כאלו כי לפעמים זה לא ביד המורה והיועצת לעזור פה בסבינג וגמרנו זה הרי תהליך ולכן יכול להיות שיקח זמו, ולכן את צריכה לעשות שלוש דברים. 1. לשמוע את אשר על לב הילדה לתת לה הרגשה שמבינים אותה היטיב וזה באמת קשה לה. 2. להסביר לה שבחיים יש מצבים טובים ויש מצבים לא טובים ויש לכל אחד כוחות לעבור גם את המצבים הלא טובים שזה באמת לא קל והיא צריכה לדעת שמן הסתם זה רק מעבר ועם הזמן זה יסתדר. 3. צריכים לדבר עם הילדה ולנסות להבין מה גרם שהחברות מחרימין אותה , האם היא עושה דברים שמרגיז את כולם וכדומה. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי