מה קורה לו?

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/10/2013 | 08:38 | מאת: אמא

שלום, יש לי בן בן שנתיים ו3 חודשים, הוא רגיל לישון כל יום ב19:30 , אם אנחנו בארוחות שישי או הולכים לטייל וחוזרים לקראת 19:00 הביתה אז הוא צורח לנו צרחות ובכי איימים,מחטיף ומשתולל וזה לא מפסיק, אני משתדלת לא להגיב,כי זה כל פעם ככה,בעלי לפעמים כבר נהיה חסר סבלנות,ותמיד חוזרים הביתה בגלל זה בריב, כשמגיעים הביתה גם קשה לו להירגע,הוא יכול לבכות חצי שעה ברצף עד שמגיעים,אז כשמגיעים אני מחבקת אותו בכח גם אם הוא מתנגד לי עד שנרגע ונרדם. כואב לי מאוד כשזה קורה,אני לא יכולה ללכת איתו לשום מקום בגלל זה ואם אנחנו הולכים אז אני בלחץ לפני זה מה יהיה. הוא לא יודע לשים ראש ולהירדם בעגלה או סתם על הספה של ההורים שלי הוא פשוט באטרף של השתוללות, בגן הוא למד מילדים לנשוך למשוך בשיער ולהחטיף,כל הזמן חוזר עם שריטות ונשיכות, יש לציין שמצד שני כן יש לו את הרוגע אם יושבים בבית בעיקר,הוא אוהב שמקריאים לו ספרים,אוהב שירים וריקודים,משחקי הרכבה,חיבוקים ונישוקים רגיל לגמרי....

שלום רב, התנהגותו של בנך הינה שכיחה מאוד בקרב בני גילו במצב של עייפות ותסכול. יש לנהוג בדרך שאת נוהגת, כלומר לעזור לו להרגע ולהרדם בכל דרך שניתן גם בעזרת חיבוק דוב. אין לאפשר לו להכות אתכם. כאשר אתם יוצאים בערב, ניתן לאפשר לו לישון בצהריים "קצת יותר" שינה זו יכולה להאריך את שעת ההשכבה ואת העייפות שלו. המנעו מריבים וממתח מיותר ביניכם, שאינו תורם לא לכם ולא לבנכם – יש חילוקי דעות ? דברו על כך בזמן אחר. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי