טיפול בילד עצבני וגמילה ממוצץ

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/10/2013 | 18:45 | מאת: רינה

היי יש לי ילד בגל שנה 10 חודשים הוא ילד עצבני מאוד כשמתעצבן מדברים באופן פתאומי הוא דופק ראש ברצפה או בקיר מושך בשיער שלו אם לא נותנים לו את מה שהוא רוצה אנחנו מסבירים לו שזה לא מקובל לפעמים מתעצבנים עליו כשעושה כך ולא יודעים איך להגיב כשמתנהג כך אפילו לפעמים נותנת לו מכה כשעושה כך ושם דבר לא עוזר הוא כבר ככה חמישה חודשים וגם כשמתעלמת מההתנהגות הזאת הוא עדיין ממשיך מה עושים? דבר שני התחלתי לגמול אותו ממוצץ לקחתי את המוצץ שמתי עליו נס קפה ואמרתי לו שזה מגעיל ואין מוצץ היום אחרי 5 ימים הוא מאוד עצבני בכיין לא שקט מבקש מוצץ ולא נותנת בסוף חברתי אמרה לי להחזיר לו רק בזמן שינה כי צריך לגמול בהדרגתיות ואני לא ידעתי אז החזרתי לו אותו היום בלילה והוא נרגע ומיד נרדם האם עשיתי נכון בזה שהחזרתי בלילה אחרי 5 ימים? וכיצד להמשיך עם זה דבר חשוב שאני צריכה לציין שנולדה לו אחות לפני 4 חודשים האם מציצת אצבע לתינוקות בגיל 4 חודשים היא נורמלית? היא מסרבת מוצץ

רינה שלום רב, בנך הינו פעוט קטנטן, חשוב לעזור לו להרגע בזמן כעס ותסכול, ולשמור שלא יפגע בעצמו. בגיל זה יש צורך במעשים ופחות במילים. חשבו על דברים שיכולים להרגיע אותו , כמו : חיבוק דוב, מוזיקה, גירוי חדש ועוד. בנוסף, המוצץ עוזר לפעוטות להרגע ונותן להם תחושה של ביטחון, על-כן לא הייתי ממליצה על גמילה בכוח, אלא בהדרגתיות. מציצת אצבע אצל תינוקת בת 4 חודשים הינה נורמלית. החסרון היחיד הינו, שתהליך הגמילה הרבה יותר קשה וארוך. כל טוב, שירלי

13/10/2013 | 07:15 | מאת: רינה

שכשהוא מושך בשיער או מכה את עצמו אין להתעלם אלא למשוך תשומת ליבו לדברים אחרים שירגיעו אותו לגבי המוצץ הבנתי שבהדרגתיות ולגבי התינוקת אם הגמילה קשה אז לא צריך לתת לה למצוץ אצבע או כן לתת לא הבנתי??? והמון תודה לך

מנהל פורום ייעוץ חינוכי