שלום, יש לנו ילד בן 4 ועשרה חודשים שרק השנה נכנס

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

04/10/2013 | 08:02 | מאת: ליאור

שרק השנה נכנס לגן עירייה לגן חובה עד השנה הוא היה בגן פרטי יש לנו בעיה שאנחנו לא יודעים איך להתמודד איתה : כל בוקר יש בכי וסרט שלם לפני שהוא נכנס וחוזר כל היום על המשפט : אחרי הגן אני עובר לצהרונית ואמא בא לקחת אותי נכון ? אנחנו משיבים לו שכן ברור והוא חוזר על זה שוב ושוב יש לנו עוד ילדה קטנה ממנו בשנתיים והיא נכנסת בלי בעיה לגן ממש בשמחה .... הבן שלנו כל היום חוזר על זה מתי אמא בא לקחת אותי מתי אמא בא לקחת אותי ...... ובכלל הוא התחיל לשאול כל דבר מספר פעמיים, כאילו לא מסתפק בתשובה הראשונה. הגננת בגן אומרת לנו שגם במשך היום הוא פונה אליה ושואל אותה מתי באים לקחת אותו הביתה . מאוד קשה לנו להתמודד אם זה בגלל הלחץ הנפשי של הילד , הוא מאוד פיקח וחכם קצת מפונק אבל ילד מקסים וטוב לב . בזמן האחרון הוא גם מאוד עצבני . מרביץ לעצמו - אגרופים בראש ושורט את עצמו איך ניתן לטפל בזה כדי שהוא ירגיש ביטחון ושיהיה לו יותר טוב ( הוא בגן חובה ובסוף השנה צריך לעלות לכיתה א ).

ליאור שלום רב, המעבר ממסגרת למסגרת מצריכה זמן הסתגלות. כל ילד מסתגל למעבר בדרך שונה. זכרו שרק השבוע חזרנו לשגרה לאחר חודש של חגים, שבו לא היה רצף של שגרה. העזרו באורך רוח ובסבלנות, והשתדלו לא להעיר לו או לבקר את התנהגותו. חשבו יחד איתו מה יכול לסייע לו בגן החדש, למשל: חפץ מעבר או תמונה משפחתית בתיק. חזקו את תכונותיו הטובות ואת הדברים, שבהם הוא טוב, ואמרו לו שאתם פה לסייע לו בכל מה שקשה לו. בנוסף לכך, שקפו לו מצד אחד את הקושי שלו, ומן הצד השני אחריות על מעשיו, לדוגמה: אנחנו מבינים שקשה לך להפרד מאיתנו ושאתה מתגעגע, אך מכיוון שאתה ילד חכם ומקסים אנחנו בטוחים שתתרגל במהרה לגן החדש והנפלא שלך. כמו-כן יש לבקש מהגננת שתעזור לו להסתגל ולמצוא חברים חדשים או שתתן לו תפקידים בגן, שיחזקו את תחושת הערך והשייכות שלו. חשוב מאוד לא לאפשר לו לפגוע בעצמו, ולנתב את תשומת הלב לדברים חיוביים, שיכולים להרגיע אותו, כמו: ציור, משחק או צפייה בתוכנית אהובה. לסיום יש לעודדו לרוב על התנהגות חיובית ועל מאמצים קטנים, למשל: אנחנו גאים בך שהצלחת להרגע מהר, עשית לי שמח שנפרדת היום בחיוך ועוד. יש לקחת בחשבון שאם התנהגות זו אינה חולפת, יש צורך לפנות להתייעצות מקצועית. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי