לא פנוי ללמידה בגלל בעיה רגשית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

22/09/2013 | 16:51 | מאת: נילי

בני בן 11 ואובחן לאור הפרעות התנהגות ולימודיות, בגלל בעיות רגשיות לא פנוי ללמידה, מומלץ טיפול פסיכולוגי והקלות אך העלויות גבוהות וטיפולים פרארפואיים לא במימון הקופה , מה ניתן לעשות כדי לסייע לו להתפנות ללמידה , אנחנו מאיזור הצפון.

נילי שלום רב, חשוב, שבנך יקבל מענה טיפולי כולל לקשייו, למשל: טיפול פסיכולוגי או כל מענה אחר עליו הומלץ באבחון. טיפול נכון יסייע לו לחזור לדרך המלך. אכן טיפולים פרטיים עולים לא מעט, ולכן יש באפשרותך לפנות לקופת חולים לטיפול פסיכולוגי – פסיכאטרי במחיר מוזל, לשירות לילד ולנוער במשרד הרווחה והשירותים החברתיים באזור מגורייך ולהתייעץ עם יועצת ביה"ס לגבי מענה טיפולי דרך השירות הפסיכולוגי. בנוסף רצוי שתפני להדרכת הורים, זאת את יכולה לעשות בתחנות הציבוריות לייעוץ משפחתי או דרך מכון אדלר. כמו-כן ניתן לשקול לצרפו לחוג בתחום שבו הוא חזק ומצליח, כדי לחזק את בטחונו ואת דימויו העצמי. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי