החיים יצאו מכלל שליטה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

30/08/2013 | 17:53 | מאת: לי

הבת שלי הלכה השנה לכיתה א'. היא ילדה פיקחית ונבונה אך היא כנראה לא בוגרת ריגשית. היא נכנסה לכיתה בלי החברות הטובות שלה וכולם שם בקליקות והיא לא יודעת להכנס בתוכם ולרכוש לה חברים ואני לא יודעת איך לעזור לה. היום אחר הצהריים היא שיחקה עם בנות מהכיתה במחבואים שהפכו אותה לקורבן שכל הזמן היא תעמוד בגלל שהיא לא מוצאת אותם או משחק אחר שגם הם ניסו להפוך אותה לקורבן. אנימרגישה סיוט כי אני הייתי ילדה דחויה הרבה שנים והיום אני בן אדם לא מאושר בכלל ולא עובדת וקשה לי מאוד בחיים. האמת שאני מרגישה שאשמה מאוד שעצמתי עין בגן חובה ולא טיפלתי בבת שלי. לא שמעתי מספיק מה שהגננת אמרה לי. בנוסף, יש לי הרבה בעיות עם עצמי כרגע ובית מבולגן ומצב רוח חרא.פתאום החלום שלי שהבת שלי תהיה בבית ספר נראה לי כמו סיוט. גם בבית ספר סימנו אותי כאמא עם הרבה חששות כך אמרה לי המחנכת. הלוואי וכל זה היה רק חלום רע. אני מרגישה רע מכל הכיוונים פשוט רע מאוד מאוד.

לי שלום רב, ההסתגלות לכיתה א' עורכת זמן, והמעבר אינו פשוט כלל, מכיוון שהילד צריך לשנות התנהגות בטווח תחומים שלא היו מוכרים לו עד כה בגן. שוחחי עם המורה ובקשי ממנה, שתסייע לילדה למצוא חברות חדשות.כמו-כן עזרי לבתך להזמין חברות חדשות אליכם הביתה. השתדלי להמנע לחלוטין מהשלכות, כלומר על תעבירי את תחושותייך ואת מצוקותייך לילדה. עודדי אותה ותני לה להסתגל אט אט. למרות זאת, אם את עדיין מרגישה שבתך נמצאת במצוקה, חשוב שתתני לבתך מענה רגשי, שיסייע לה. בנוסף, עלייך לפנות לעזרה לגבי המורכבות שלך עם עצמך. הורה צריך לדעת קודם כל לטפל בעצמו על מנת שיהיו לו כוחות להיות הורה טוב. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי