תלישת שיער אצל תינוק בן שנה ועשרה חדשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/08/2013 | 06:45 | מאת: דנה

היי שירלי, בני בן שנה ועשרה חדשים אוהב מאוד לחוש שיער, כתוצאה מכך הוא תולש את שיערותיו עד כדי קרחות, הוא פשוט אוהב לשחק עם השערה ביד. בעבר הוא היה מכניס את השיער לפה ושם על השיער את המוצץ, עכשיו הוא לא מצליח לעשות את זה בגלל שלא נשאר שיער ארוך מקדימה אז הוא תולש ומשחק בזה. זה קורה ברגעים שהוא כועס/ עייף/ סתם רוצה להפתנק. ניסיתי כמה שיטות: אחת לא להתייחס בכלל-לא עזר, ניסיתי לכעוס מאוד ולהסביר לו שאסור לתלוש את השיער ושזה כואב- לא עזר, כרגע אני מנסה לתת לו בובה עם שיער נעים למגע אבל לא תמיד הוא רוצה. אשמח לקבל עצה לגבי מה עוד ניתן לעשות כדי שהתופעה תיפסק והאם את חושבת שתספורת תפטור את הבעיה. תודה מראש :), דנה.

דנה שלום רב, קיימת תופעה שנקראת "טריכוטילומניה", שהינה תלישת שערות אובססיבית. תופעה זו יכולה להתרחש מגיל ארבעה חודשים ואילך, וחשוב לטפלה בהקדם. ראשית יש לאבחן האם בנך אכן סובל מתופעה זו. פני לרופא הילדים של בנך או למרפאת אם ותינוק בבית החולים איכולוב, והתייעצי עימם. כך תוכלי לדעת באופן מקצועי ומדוייק, כיצד לסייע לבנך המתוק. כל טוב ובהצלחה, שירלי

14/01/2014 | 22:41 | מאת: אמא מיואשת

הי יש לי ילדה בת 4.5. מגיל שנה היא תולשת לעצמה את השיער מלפפת סביב האצבע ומוצצת את האצבע. סיפרנו אותה קצוץ הרבה פעמים (יש לה שיער בלונדיני מדהים) קנינו לה חוט שתחזיק ביד, בובה עם שיער הלכנו לפסיכולוגית וכלום לא השתנה. כשהיתה תינוקת ושאלתי רופא ילדי, הוא פטר אותי שזה יעבור , אבל זה לא עובר. אני מיואשת

14/01/2014 | 22:41 | מאת: אמא מיואשת

הי יש לי ילדה בת 4.5. מגיל שנה היא תולשת לעצמה את השיער מלפפת סביב האצבע ומוצצת את האצבע. סיפרנו אותה קצוץ הרבה פעמים (יש לה שיער בלונדיני מדהים) קנינו לה חוט שתחזיק ביד, בובה עם שיער הלכנו לפסיכולוגית וכלום לא השתנה. כשהיתה תינוקת ושאלתי רופא ילדי, הוא פטר אותי שזה יעבור , אבל זה לא עובר. אני מיואשת

מנהל פורום ייעוץ חינוכי