בעיה חברתית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

23/03/2011 | 14:35 | מאת: איילה

שלום רב , יש לי ילדה בת 3 וחצי , היא בתי הבכורה . היא ילדה נהדרת , יפהפיה ,פיקחית ועירנית בצורה יוצאת דופן. הבעיה שלי היא שמבחינה חברתית היא מתקשה , הילדים לא רוצים לשחק איתה מכיוון שעל כל דבר היא בוכה , היא חוטפת צעצועים והיא רוצה כל דבר ... מה עושים?

איילה שלום רב, ילדים פיקחים ועירניים כמו בתך תופסים ומבינים בדרך כלל מצבים חברתיים בצורה תקינה, כלומר סביר להניח, שהיא יודעת שלא נעים כשחבר "חוטף" צעצוע או כשחבר בוכה כל העת. נסי להיות ערה לתגובותייך או לתגובות סביבתה (הגננת, הסבתא, הורים אחרים ועוד), כאשר היא בוכה וחוטפת צעצועים. התייחסות להתנהגות בלתי רצוייה, כמו: הערה, כעס, נזיפה ועוד , מחזקת התנהגות זו בדרך כלל, ואינה מסייעת לילדה לשנותה. רצוי ללמדה, כיצד להתמודד עם מצבי תסכול וחוסר אונים, למשל: ניתן לומר לה, כאשר היא רגועה וקשובה, שאת מבינה שהיא כועסת/עצובה/רוצה עכשיו, אבל היא כבר "ילדה גדולה שיודעת לדבר", ושהיא יכולה להגיד במילים את מה שהיא רוצה. רצוי לשחק עימה משחק תפקידים, שבו היא צריכה לבקש ממך במילים צעצוע שלקחת לה תוך כדי משחק ללא בכי וללא חטיפות. אם היא נוהגת כיאות יש לעודדה במילים כמו: ראיתי שמאוד השתדלת, עשית לי שמח, מאוד נהנתי לראות אותך משחקת ועוד. בקשר עם חברייה תני לה להסתדר לבד (כל עוד שאין פגיעה גופנית, כמובן). התנהגות חברייה (תוצאות טבעיות), והעזרה שלך יובילו לשינוי הרצוי. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי