פעוטה בת שנה וחצי התמודדות עם אח חדש ועוד..

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

22/03/2011 | 14:15 | מאת: מאיה

שלום רב, ביתי בת שנה וחמישה חודשים, ובעוד כחודשיים אני צפויה ללדת, והיא- לקבל אח... (היא הבכורה והיחידה כרגע...) היא הולכת לגן וחוזרת הביתה רק אחה"צ. הייתי שמחה לקבל יעוץ בנושא- כיצד להכין אותה, מפני שאני צופה שיהיו קשיים... כפעוטות רבים בגילה היא בדיוק בשלב הרכושני שרוצה את אמא ואבא רק לעצמה... כמו כן, היא רגילה שאחרי הגן היא מקבלת ממני תשומת לב מלאה, מפני שבשלוש השעות שנותרו לנו לבלות את שארית היום אנחנו מבלות זמן איכות- משחקות, קוראות וכו' ועל כן היא לא רגילה להעסיק את עצמה אחרי הגן ולהניח לי לבצע מטלות אחרות... אשמח ליעוץ בנושא. סוגייה נוספת. בעלי קשור מאוד לילדה ועד לא ממזמן היא הייתה קשורה מאוד אליו- ממש ילדה של אבא. יש לציין שהוא חוזר די מאוחר מהעבודה- סמוך לזמן מקלחת ולישון, כלומר- לא הרבה זמן לבלות יחד... אך הוא מקלח אותה, מרדים אותה, מקריא סיפורים ומשתדל למצות איתה את הזמן. בחודש האחרוו (אולי בגלל שאני והיא בילינו הרבה ימי מחלה ביחד בבית), היא החליטה שהיא רוצה רק את אמא ולא רוצה את אבא. כל דבר- אמא אמא ולא מעוניינת לבלות איתו ובקושי מתייחסת אליו. רק במהלך סופ"ש לאחר בילוי זמן מספק יחד, התופעה מתמתנת משמעותית, אך הדבר חוזר על עצמו שוב במהלך השבוע... אשמח לקבל יעוץ כיצד להתמודד עם תופעה זו... תודה רבה

מאיה שלום רב, שאלות, מחשבות וחששות אכן עולות לקראת לידה של תינוק חדש במשפחה. המשפחה עוברת שינוי - מזוג הורים לילדה אחת, לזוג הורים שמגדל ושדואג לשני ילדים צעירים. שינוי זה מצריך הערכות והתארגנות מחדש של כל המערכת המשפחתית. בתך אמנם צעירה מאוד, אך היא מקשיבה וקולטת את שפת הגוף שלכם ואת התנהגותכם. היא מבינה, שמשהו קורה בבית, אבל אינה מצליחה להבין את משמעות השינוי- תינוק נוסף להורי ואח לי. כדי לעזור לה בתהליך, יש לשמור ולהקפיד על שגרתה ועל מקומה בתוך המשפחה. יש לשים לב לא לפצותה בהתנהגות אחרת או במתנות. דרך זו נותנת אישור לכך, שמשהו לא טוב קורה לה , ולכן הוריי "מפנקים" או "מפצים" אותי. תגובות כמו: בכי, תסכול, רגרסיה, הצמדות ועוד הנן תגובות שכיחות. הילד זקוק להן כשלב הסתגלותי במעבר למצב החדש במשפחתו. כמו-כן ניתן לקרוא עימה את הספר "משפחת הפלפילים", שמספר על פילונת חדשה במשפחה. לגבי הקשר לאב – נראה שבעלך משתדל להיות מעורב בגידול הילדה, ושהקשר ביניהם הנו טוב, לכן יש להמשיך לנהוג באותה הדרך כפי שעשיתם עד כה, גם אם בתך דורשת את נוכחותך עימם. השתדלו לא להכריח ולא לכעוס על כך. בטוחני שבתך תסתגל בקלות למצב החדש, ותראה באחיה הקטן חבר חדש למשחק. לידה קלה ובהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי