התמודדות עם קנאה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

03/06/2013 | 08:58 | מאת: לילי

היי, יש לי ילדה בת שנה ותשעה חודשים, ולאחרונה היא התחילה לקנא כשילדים אחרים בגילה מתקרבים אליי-- לדוגמא כאשר אני אוספת אותה מהגן ואני אומרת לילדים שלום (כי הם באים אליי עם חיוך אז איך אפשר לא להגיד להם שלום ולתת יחס) היא מושכת אותי לכיוון הדלת, או בגן משחקים היא לא רוצה שאני אתייחס לילדים אחרים, היא מחבקת אותי ומזיזה אותי מהם ובוכה או מייבבת כזה ואומרת "אמא שלי" וכדומה. בעלי אומר שאני לא צריכה להתייחס לשום ילד אחר שמדבר איתי, אבל אני לא מסכימה עם זה. מה לעשות? מה גם שאני צריכה ללדת עוד חודש והיא מרגישה שיהיה שינוי (היא יודעת שאני בהריון ושיש לי תינוק בבטן)??? היא מאוד אוהבת ילדים ומתלהבת בחברתם. אבל איך להתנהג ברגע של קנאה? תודה מראש על התשובה

לילי שלום רב, אמא יש רק אחת – האמא של הילדה המתוקה והמקסימה בת השנה ותשעה חודשים. לילדים האחרים בגן יש את האימהות שלהם. אם הבת שלך זקוקה למלוא תשומת הלב שלך – אפשרי לה זאת. את יכולה לומר, כמובן, לילדים שלום, אך את תשומת הלב המרכזית בתך צריכה לקבל. בתך מאוד צעירה, ועוד מעט יהיה חבר משפחה נוסף, ש"יתפוס" את מקומה. לכן חשוב לעטוף אותה באהבה ובביטחון לרוב, ולהעביר לה את המסר, שהיא אינה צריכה ל"הלחם" על פיסת יחס – אמא פה לרשותה באהבה גדולה. כל טוב ולידה קלה ומהירה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי