עזרההה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

02/06/2013 | 16:14 | מאת: אורית

שלום,אשמח לקבל ממך עצה איך מפסיקים לתינוק בן שנה ושלושה חודשיים.ולילדה בת שלוש וחצי למצוץ תאצבע.(אגודל)..כבר עייפתי מלהגיד אסור וזה לא יפה ..מה הפתרון של זה???אני לא יכולה לראות אותם כבר ככה.תודה

אורית שלום רב, האצבע הינה מרגיעה ומנחמת עבור פעוטות וילדים קטנים, ונותנת להם ביטחון ומוגנות. הבעיה המרכזית של מציצת אצבע הינה הפגיעה החמורה בשיניים ובמבנה של הלסת. הדרכים לגמילה ממציצת אצבע אינם כוללים (לצערי...) אבקות קסמים או פטנטים מופלאים חוץ מאורך רוח וסבלנות רבה. חשוב לא להכנס עם הילדים למאבקי כח מיותרים וללחצים סביב נושא זה. יש להמשיך להעיר להם על כך בענייניות, ללא כעס וללא ביקורתיות. את יכולה לקחת את בתך הבכורה לרופא שיניים, שיסביר לה מדוע לא כדאי למצוץ אצבע. בנוסף את קראי להם סיפורים בנושא, והציעי להם מוצץ במקום האצבע – שממנו ניתן להיגמל יותר בקלות- או חפץ אחר שיכול להרגיע אותם, כמו: דובי או בובה. במקרים רבים הלחץ החברתי עושה את שלו (תוצאות טבעיות), ובגיל קצת יותר בוגר הילד מתבייש למצוץ אצבע ליד חברים. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי