קונפליקטים דתיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

02/06/2013 | 11:50 | מאת: לילי

שלום רב אני אמא לשלושה כאשר בני הבכור בן 10. אני אשה דתיה ומאמינה ובעלי בשנים האחרונות אינו מנהל אורח חיים דתי אך יש לציין שהילדים לא רואים אותו מחלל שבת למרות שבפועל הוא לא שומר שבת. לאחרונה בני הבכור אמר שהוא יודע שאבא אואה סרטים בשבת. אנחנו מנהלים אורח חיים דתי, הילדים חומדים בבתי ספר דתיים. שאלתי היא איך אני מתייחסת לשאלה שלו ,האם לפתוח את כל הקלפים בפניו ובפני שאר הילדים? אני מצד אחד לא רוצה לגרום להם לבלבול בחיים ומצד שני לא רוצה לשקר . אנא עצתך. תודה מראש

לילי שלום רב, הדילמה אכן לא קלה כלל, ועלולה ליצור בלבול אצל הילדים. יחד עם זאת, אינכם חיים בסביבת חיים סגורה, כך שהילדים נחשפים לגישות ולתפיסות שונות הן של דתיים והן של חילוניים בכל מקרה. על-מנת ליצור לילדים סדר וביטחון בחייהם, יש לשוחח עימם על כך בפתיחות ובחופשיות. זאת אומרת, שיש לשתפם בכך שאת בוחרת בדרך חיים דתית ואילו אביהם בוחר בדרך חיים חילונית – כל בחירה הינה לגיטימית ויש לכבדה. עליכם להדגיש בפני הילדים שבחירתכם ת, אינה משנה דבר הן בזוגיות ההורית והן בזוגיות שלכם. הדגישו בפנייהם שההחלטות ההוריות שלכם נקבעות יחד, כמו: מסגרת הלימודים, שהינה דתית. תנו להם תחושה של ביטחון ומוגנות – לא משנה מהי גישתינו לדת, אנחנו הורים שלכם בכל מצב. תנו להם מקום לשאול שאלות, וענו להם בכנות בהתאם לגילם. בדרך זו תוכלו להיות מודל נהדר לכיבוד הדדי בתוך המשפחה ללא בלבול מיותר. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי