בת 3

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

28/05/2013 | 19:05 | מאת: גילי

ערב טוב,ביתי בת השלוש וחצי הולכת לגן..מאז ששמתי אותה בגן היא תמיד חוזרת הביתה עם התנהגות לא הולמת.היא לא מקשיבה לי,היא מרביצה ונושכת את האחים הקטנים ממנה בשנה וחצי..אני תמיד מסבירה לה שאסור וצריך להקשיב ושאסור להרביץ זה לא נעים..אבל עדיין ממשיכה.היא ילדה מאוד מאוד עקשנית(היא הבכורה)ולא מקשיבה.דיברתי עם הגננת בקשר למצבה בגן היא אומרת שהיא מתנהגת בסדר גמור והיא אף פעם מרביצה צועקת או נושכת.לפעמיים בבית היא מתנהגת אפשר להגיד "כילדת ירושלים"מקשיבה ועונה למה שאומרים ומשתפת פעולה.מה עליי לעשות במצב כזה?מה להגיד לה?כי כבר לא נשאר לי קול מרוב דיבור..אשמח להכוונה,תודה מראש

גילי שלום רב, בטוחני שבתך הינה ילדה טובה ומתוקה, שרוצה להתנהג יפה ולקבל חיזוקים ועידוד מהזולת. יחד עם זאת עלייך להבין שלבתך הקטנטנה יש שני אחים עוד יותר קטנטנים בני שנתיים, וכפי הנראה לא קל לה כלל להתמודד עם המצב. בתך מביעה את הקושי ע"י התנהגות בלתי ראוייה, כמו: נשיכות או מכות במצבי תסכול וכעס – התנהגות שהינה נורמטיבית ושכיחה לילדים בגילה. אז מה עושים ? ממשיכים בעקביות לומר לה שאסור לנשוך ושאסור להרביץ – לא מוותרים. מנגד יש לעודד ולחזק אותה ללא סוף על התנהגויות טובות ורצויות, שלבטח יש לה, לדוגמה: היה לי כייף להיות איתך היום, את הילדה הבכורה והמקסימה שלי, התנהגת נפלא לאחים שלך ועשית לי שמח ועוד ועוד. להיות אמא לשלושה ילדים כל כך צעירים זו משימה בהחלט מאתגרת, ומחזקת את ידייך על כך. המשיכי בהצבת גבול ברור בצד עידוד – אלו יעשו את העבודה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי