ילדה שלא אוכלת

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

16/05/2013 | 21:27 | מאת: מיכל

שלום שירלי יש לי ילדה בת שלוש וארבעה חודשים אני נמצאת בבעיה מאוד רצינית איתה שמטרידה אותי מאוד,היא לא אוכלת שום דבר במשך היום זה אומר שהיא יכולה לאכול למשל רק קורנפלקס עם חלב או רק אורז דברים מאוד ספציפים ,היא לא אוכלת ירקות,פירות,בשר,עוף פשוט יום עובר מבלי שהיא אוכלת..אני ובעלי לא יודעים איך להתמודד איתה אנחנו מנסים לדובב אותה לנסות לטעום היא לא מוכנה בשום אופן..אם יש באפשרותך להדריך אותי מה לעשות כי אני ממש אובדת עצות...תודה רבה מיכל

מיכל שלום רב, ילדה בגילה של בתך זקוקה לתזונה מאוזנת ונכונה לשם גדילה והתפתחות תקינה. יש צורך לערוך בירור מקיף לסיבה ולגורמים שבגללם בתך אינה אוכלת באופן מסודר והינה בררנית לגבי מגוון המאכלים. חשוב לציין, שהסיבות לכך יכולות לנוע בין גורם מינורי ולא משמעותי ובין גורם, שבעקבותיו יש צורך בטיפול ובהתערבות. זאת אומרת שמצד אחד אין צורך להכנס ללחץ ולחששות, אך מן הצד השני חשוב לבדוק ולברר את העניין. ראשית, יש לפנות לרופא הילדים של בתך, ספרי ותארי לו את שגרת התזונה של הילדה, והתייעצי עימו לגבי בנושא. בביה"ח שניידר ישנה מחלקה, העוסקת בהפרעות אכילה אצל ילדים. אתם יכולים לפנות אלייהם ולהתייעץ. בנוסף יש לבדוק האם התפתחותה של בתכם הינה תקינה ותואמת גיל, והאם יש רגישות כלשהי בויסות החושי, שמונע ממנה לאכול מרקמים שונים של מזון. כמו-כן יש לשלול כל בעיה בריאותית שיכולה להשפיע על עדיפויותיה לסוג מזון מסויים - את הבירורים הללו יש לעשות דרך רופא הילדים. לאחר שלילה של גורמים התפתחותיים ו/או הגופניים, בדקו את מערך הגבולות והתנהלותכם מולה בנושא זה. בכל מקרה חשוב שתפנו להדרכת הורים ליעוץ ולהכוונה, כיצד להתמודד עימה. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי