נשיכות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

30/04/2013 | 11:48 | מאת: מעיין

שלום ביתי בת 2ו/4חודשיים ילדה טובה ומקשיבה למה שאומרים ומפותחת לגילה..אבל יש בעיה קטנה תמיד היא נושכת את אחותה הגדולה ממנה בשנה..ואני מסבירה שאסור ושזה לא נעים אבל בכל זאת...ממשיכה.מה הפתרון?תודה מראש©©©

מעיין שלום רב, נשיכות הינן דרך לביטוי תסכול וכעס, ותואם לגילה של בתך המתוקה. על-מנת ללמדה לא לנשוך, ולהעביר לה את המסר, שהתנהגות זו פוגעת בזולתה, ניתן לעשות כמה דברים. ניתן להשתמש בסיפורים העוסקים בנושא, כמו: "יובל כבר לא נושך בכלל" של שירלי קרסו. בקריאת הסיפור ניתן לעורר שאלות, למשל: מה הילד מרגיש או חושב ? האם את מרגישה או חושבת כמוהו ? מה עזר לו להפסיק לנשוך ? מה יכול לעזור לך ? וכו'. בנוסף, יש להיות אמפטים למצב מצד אחד - אני מבינה שאת כועסת- אך להציב גבול חד משמעי ועקבי - אסור לנשוך !! נסי לחשוב עימה מה יכול לעזור לה לא לנשוך, למשל: להגיד את מה שהיא רוצה, לפנות אלייך לעזרה, ללכת לשטוף פנים ועוד. לסיום יש לעודדה לרוב, כאשר היא אינה נושכת וכשהיא נוהגת כראוי. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי