תשומת לב

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

04/04/2013 | 23:15 | מאת: ציפי

שלום יש לי ילדה בת חמש עשרה שדורשת המון תשומת לב. ביתי לומדת באולפנה של בנות. בחירה שלה אנו חיזקנו. ביתי כל הזמן מתלוננת על כאבים בבטן ובמיפרקים. לקחתי אותה לרופא לברור לא נמצא חשד מסויים.אנחנו עדין בתהליך של בדיקות. כשביתי יוצאת עם חברים או בבלוי היא לא מתלוננת על כאבים, ניסית לבדוק אם יש בעיה בבית הספר הכל כשורה,ילדה מקובלת ומצליחה בלימודים. אנו כהורים לא יודעים כיצד לנהוג אנו לא חשים שמחסירים מימנה אך כל הזמן היא מקטרת . מה עלינו לעשות וכיצד לנהוג? תודה מראש.

ציפי שלום רב, חשוב מאוד לערוך לה בדיקות מקיפות ומעמיקות, ולא להקל ראש על תלונותייה. דרשו זאת מהרופאים ואל תרפו. בנוסף לכך, הביעו אמפטייה למצבה וחזקו אותה – אנחנו רואים ומבינים שכואב לך, אנו עושים כל שביכולתינו כדי לבדוק ולברר מה יש לך, מה אנחנו יכולים לעשות כדי להקל עלייך (בואי נחשוב יחד), האם יש דבר מה שמפריע לך בביה"ס או עם החברות ועוד. חשוב מאוד לא לבטל ולזלזל בתחושותייה, ואין להיות ביקורתיים ושיפוטיים מולה. למרות שהינה נערה, היא זקוקה לתשומת לב ולאהבה מרובה - אפשרו לה זאת וקבלו אותה כמו שהיא על אף הקושי שלכם מולה. מאחלת לה בריאות טובה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי