בת שבעה חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

30/03/2013 | 21:29 | מאת: נועה

החלה לפתח מינהג השבוע - כשהולכת לישון כשאני שמה לה את המוצץ בפה, תופסת לי את היד ומניחה אותה על הפנים, ורק ככה נרדמת. היא מחזיקה אותה ממש חזק ואם אני לוקחת את היד בוכה נורא, מתעוררת. כל פעם שמתעוררת במהלך הלילה היא בוכה ולא נרגעת עד שתופסת לי שוב את היד. ניסיתי ללטף אותה עם בובה או חיתול טטרה ולהשאיר לה במיטה - לא עבד בכלל, להיפך. אין שום חפץ שהיא קשורה אליו במיוחד שמרגיע אותה. ניסיתי להצמיד לה במשך היום בובת ארנב נעימה כדי שתלך לישון איתה אבל היא לא ממש נקשרת אליה. מה עושים?

נועה שלום רב, בתך חכמה מאוד, ומצאה פתרון נפלא כיצד להשאיר אותך לידה בזמן ההשכבה. אם דרך זו מפריעה לך, ואת רוצה לשנות מנהג זה, עלייך להיות עקבית וחד משמעית מולה. זאת אומרת, לא להחזיר את ידייך ברגע שהיא בוכה ומתעקשת, מכיוון שהמסר שעובר לילדה הינו שדרכה משתלמת בסופו של דבר. אז מה עושים ? המשיכי לחשוב על רעיונות, שיאפשרו לה רוגע ותני לה להתנסות עימם כמה זמן, כמו: בובת הארנב או החיתול. בנוסף, אם את משתמשת בקרם ידיים או בבושם מסויים שבתך רגילה אליהם, מרחי מהם מעט על החיתול או הבובה, כך שהיא תוכל להריח אותך ולהרגע. אל תלחצי מהבכי שלה, אם את נמצאת לידה, אין סיבה לבכי – כאן עלייך להציב לה גבול. בהצלחה וליל מנוחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי