לא משתפת פעולה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

21/03/2013 | 11:35 | מאת: לילי

היי שירלי יש לי ילדה בת שנה ו7 חודשים, שמחה, אוהבת לצחוק, נהנת ללכת למעון וכו, ובזמן האחרון היא "נדבקת" אליי בטירוף, לא מוכנה ללכת למעון (למרות שהיא נרגעת כשהיא מגיעה לשם), בוכה אם אני עוזבת אותה לכמה רגעים, למרות שיום היא ככה ויום אחר היא בסדר גמור, היום במעון היא לא שיתפה פעולה, לא שרה ולא רקדה, ולא אכלה והיא נדבקת למוצץ יותר מהרגיל... האם יש קשר בין צמיחת השיניים שמפריעה לה להתנהגות הזו...או שזה נורמלי? והאם יש קשר לכך שאני בהריון ואולי היא מרגישה שינויים? כי אנחנו מתנהגים איתה רגיל כאילו אין הריון..מה לעשות אני מתוסכלת תודה על ההבנה

לילי שלום רב, פעוטות בגילה שלך בתך עוברים לעיתים שינויים וקשיים רגשיים, שאינם יכולים לתת להם ביטוי מילולי, ולכן מביעים אותם בהתנהגותם. אלו יכולים להיות חלק מן השגרה היומיומית של חייהם, כמו: ילד שמציק להם בגן, הצבת גבול שמביאה אותם לתסכול, חוסר אונים מול אתגרים שונים, ההריון שלך, צמיחת שיניים וכו. על-כן מצד אחד יש להביע אמפטיה לקושי שלה– אני מבינה שקשה לך, אני רואה שהיה לך היום יום לא קל, בואי אחבק ואנשק אותך ועוד. מן הצד השני יש לחזקה ולעודדה הן במשפחה והן בגן. זאת אומרת לתת לה ביטחון, מוגנות ויציבות ולא לשתף פעולה עם מצבי הרוח שלה. לגבי ההריון, יש צורך להכין אותה אט, אט לכך. ספרי לה על התינוק שיש לך בבטן, הרשי לה ללטף ולהניח את הראש על הבטן והשתמשי בסיפורים קצרים ופשוטים המסבירים את ההריון את לידת תינוק חדש במשפחה. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי