בריחת קקי בגן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

05/03/2013 | 14:47 | מאת: ליז

שלום רב., אשמח לקבל את עזרתך. בתי בת 3.3 חודשיים, גמולה כבר מקיץ שעבר. את הגמילה לא לחצתי עליה אלא היא הראתה סימנים של מוכנות ובאמת היו כמה פספוסים אבל עבר חלק. בזמן האחרון יש לה בריחות בגן של קקי,כאילו לא רוצה ללכת. והנהלת יצרה עימי קשר אתמול ואמרה לי שמבחינתה היא לא גמולה ויש להחזיר אותה לחיתול/תחתון גמילה ואני חושבת שזה לא פתרון בשבילה. אני מאוד אשמח אם תעזרי לי בעצתך.

ליז שלום רב, נראה שעברת עימה את תהליך הגמילה בצורה טובה ויעילה – יישר כח על כך ! ילדים בגילה של בתך חווים רגרסיות בשליטה בצרכים מסיבות שונות ומגוונות, ואין לעשות מכך עניין גדול ללא סיבה. ראשית, בררי ובדקי האם יש דבר מה שמקשה רגשית על בתך. דבר זה יכול להיות דבר שגרתי, כמו: גננת או סייעת מחליפה, ילד מציק בגן, אבא או אמא מצוננים וכו'. שנית, אני מחזקת את ידייך בכך שהחזרת הטיטול אינו הפתרון הנכון בעבורה. צעד זה עלול לפגוע בדימוייה העצמי ואינו נחוץ כלל. ככול שתתיחסו לפספוסים אלו כפספוסים בלבד ובאופן ענייני של החלפת הבגדים ונקיונה של הילדה, כך היא תחזור לשלוט בצרכייה שוב. שוחחי עם צוות הגן, וחשבו יחד על פתרון טוב בעבור כולם. הרי גם כשהילדה עושה את צרכייה בטיטול הן מחוייבות לנקותה.... אם הינך זקוקה לעזרה או למחשבה נוספת, אני כאן בעבורך. בהצלחה ושבוע טוב, שירלי

ליז שלום רב, נראה שעברת עימה את תהליך הגמילה בצורה טובה ויעילה – יישר כל על כך ! ילדים בגילה של בתך חווים רגרסיות בשליטה בצרכים מסיבות שונות ומגוונות, ואין לעשות מכך עניין גדול ללא סיבה. ראשית, בררי ובדקי האם יש דבר מה שמקשה רגשית על בתך. דבר זה יכול להיות דבר שגרתי, כמו: גננת או סייעת מחליפה, ילד מציק בגן, אבא או אמא מצוננים וכו'. שנית, אני מחזקת את ידייך בכך שהחזרת הטיטול אינו הפתרון הנכון בעבורה. צעד זה עלול לפגוע בדימוייה העצמי ואינו נחוץ כלל. ככול שתתיחסו לפספוסים אלו כפספוסים בלבד ובאופן ענייני של החלפת הבגדים ונקיונה של הילדה, כך היא תחזור לשלוט בצרכייה שוב. שוחחי עם צוות הגן, וחשבו יחד על פתרון טוב בעבור כולם. הרי גם כשהילדה עושה את צרכייה בטיטול הן מחוייבות לנקותה.... אם הינך זקוקה לעזרה או למחשבה נוספת, אני כאן בעבורך. בהצלחה ושבוע טוב, שירלי

10/03/2013 | 12:40 | מאת: ליז

שירלי שלום, תודה רבה על תשובתך. הייתה לי שיחה עם המנהלת ואחרי שראתה את המייל שהעברתי לה היא אמרה לי שהיא חוזרת בה. אמרתי לה שאני מתייעצת ובודקת פתרונות ומאמינה שיש משהו בגן. בגדול, היא עם אותה מטפלת וגם לפעמים הבנתי מהמטפלת שהילה עושה לה לפעמים צרות לשבת בשירותים והיום שהייתי איתה היא ישבה איתה ואמרה לי אמא שכולם ייצאו מפה,אולי היא אוהבת להיות לבד. אני מאמינה שלהחזיר אותה לחיתול לא נחוץ בכלל.אמרתי גם למנהלת מה הבבדל בין נקיון טיסוק עם חיתול ובין ללא חיתול והיא כמובן אמרה שיש, עצם הנקיון לפעמים מתלכלכת הרצפה/שטיח... אני אשב עם צוות הגן ויעדכן אותך בנעשה ואשמח ליצור עימך קשר טלפוני, אם זה אפשרי. תודה רבה ושבוע טוב,ליז

מנהל פורום ייעוץ חינוכי