ילדה שמפחדת לעשות קקי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

28/02/2013 | 10:25 | מאת: שני

שלום וברכה, בתי בת שנתיים ו4 חוד'. עדיין עם טיטול. כשהיתה בת כ 9 חוד' היתה להפיסורה. מיד טיפלנו בפיסורה אך מאז מפחדת לעשות קקי. כשהיא צריכה לעשות היא נעמדת ומכווצת את השרירים כדי להתאפק. בייעוץ עם רופא גסטרו אנחנו נותנים לה נורמלקס כל יום כבר יותר משנה. עם האבקה המשלשלת היא עושה קקי אך גם בעמידה. יומיים לא נתנו לה אבקה ומיד היא התחילה להתאפק ועכשיו יומיים אחרי האי בוכהכל פעם שצריכה לעשות,נעמדת ומתכווצת ועושה בכמויות מאד קטנות תוך בכי והיסטריה. הקקי רך כך שזו לא נראית לי עצירות אלא פשוט פחד גדול לעשות קקי. בגלל שהיא מתאפקת האיזור של פי הטבעת נהיה מגורה ואדום ועוד יותר קשה לה לעשות. מה ניתן תעשות כדי לעזור לה ולהפחית מהפחד?? אנחנו אובדי עצות. תודה רבה ויום נעים!

שני שלום רב, טוב עשיתם, שהתייעצתם עם רופא על-מנת להקל עלייה את העצירות – המשיכו בהתיעצות ובמעקב לגבי ההתאפקות והגירוי בעור. השתדלו לא להתעסק ולא לתת תשומת לב מרובה לנושא זה. הקפידו לחזקה, להרגיעה ולעודדה לרוב במילים כמו: אנחנו מבינים שקשה לך, אנחנו פה לעזור לך, אנחנו גאים בך, הכל יהיה בסדר ועוד. ברגע שבתכם תרגיש שאתם רגועים ושלווים, ועשיית הצרכים לא תהיה כרוכה בכאב, היא תלמד להרפות ולהרגע גם כן. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי