לחץ /חרדה ילד בן 6

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

11/02/2013 | 11:21 | מאת: עירית

שלום בני מגיל 4 לא מעוניין לחגוג ימי הולדת בגן,לא אוהב מסיבות בגן לפני כל מסיבה אומר: אני לא משתתף,לא מעוניין ללכת לחברים מהגן למעט ילד אחד (שעבר דירה) ורק איתי. בקיץ יחגוג יום הולדת 7 וכבר נלחץ מהעובדה שיבואו הרבה אנשים הביתה לחגוג עימו , מעוניין שיבואו רק הסבים הסבתות ובני דודות שתיים במספר, הוא אומר לי שהוא נלחץ כשיש הרבה אנשים. רציתי לציין שבגן הוא מאוד חברותי ואוהבים אותו,משתף פעולה משתתף בחזרות ופעיל .ילד מאוד חם ורגיש .ביום המשפחה האחרון הודיע לי שהוא לא משתתף ולהפתעתי שיתף פעולה לאחר 5 דק',בסוף המסיבה חיפש חיזוקים ואכן קיבל ממני ומהגננת.יש לציין כי ביקש להירשם לחוג כדורגל בתחילת השנה הגענו לחוג נלחץ טיפה בסוף השתתף,אך לא רצה להמשיך ולאחר חצי שנה ביקש שוב ללכת לחוג ומשתתף יפה (יש שיפור משנה שעברה אבל הוא עדיין אם חששות) אני חוששת לקראת כיתה א' אני מעוניינת לחזק אותו. שאלתי האם להניח לו והמצב יעבור או שאפנה לעזרה? אודה לתשובה תודה

עירית שלום רב, שאלתך הינה חשובה מאוד ומשמעותית, ואתחיל עימה. יש צורך לפנות לעזרה מקצועית חיצונית במקרה שבו התנהגותו של בנך תפריע לו ו/או למשפחה בצורה שעלולה לפגוע בחיי שגרה טובים. לגבי התנהגותו של בנך – ישנם ילדים רבים, שאינם אוהבים ושאינם חשים בנוח במסיבות רבות משתתפים או שלוקח להם זמן מה להשתחרר. חשוב מאוד לתת מקום לתחושות אלו, ולא להיות ביקורתיים ושיפוטיים עימם. חשוב שתחזקו את ביטחונו ואת אהבתכם אליו, כך הוא יחוש טוב יותר עם עצמו. ביום הולדתו אולי עדיף לערוך לו מסיבה קטנה ואינטימית רק של מוזמנים, שעימם הוא מרגיש נוח ורוצה לחגוג. שמעו ממנו כיצד הוא רוצה לחגוג יום הולדת, והציעו לו רעיונות נוספים, כמו: יום כייף עם אבא ואמא, לונה פארק, ארוחה במסעדה אהובה ועוד. בחירה זו תאפשר לו לחגוג בצורה שמתאימה ושנוחה לו. אל תעשו עניין רב מהתנהגות זו, וכמו שעשית עד כה, עודדי אותו בכוחותיו ובתכונותיו הטובות. בהצלחה, שירלי

05/03/2013 | 11:01 | מאת: עירית

שלום! ראשית תודה על תשובתך , אך יש שאלה נוספת ששכחתי לשאול, בני בחודש האחרון כל הזמן חוזר ואומר שהוא לא רוצה לעלות לכיתה א' , כי הוא מפחד שיש הרבה ילדים שישנן הרבה כיתות ורעש. וכן לא הולך לחברים לבד,רק מעוניין שיבואו אליו. וגם חושש שיהיו איתו ילדים שהוא לא מכיר. מה לעשות??.איך לעזור לו?.? ומה להשיב לו?? תודה מראש

מנהל פורום ייעוץ חינוכי