תינוק שיודע מה הוא רוצה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

28/01/2013 | 11:21 | מאת: עמית

שלום רב שאלתי מאוד ספציפית... התינוק שלי בן שנה ושבעה חודשים. מתפתח יפה מכל הבחינות, מקסים ,חברותי וחייכן. לאחרונה גם התחיל לפטפט המון ובין כל המילים שהוא לומד, למד להגיד גם "לא" :-) כשאני אוסרת עליו דבר מה, שבדרך כלל קשור לביטחון האישי שלו (למשל: לא לרוץ לכביש, לא לנסוע מהר בבימבה) הוא נשכב על הרצפה, מתיל לבכות+ לצרוח ולדפוק את המצח שלו ברצפה... איך להתמודד עם זה? איך עלי להגיב כדי שהתגובה לא תהיה כל כך קיצונית? אודה לתשובתך יום מקסים

עמית שלום רב, התנהגויות סיכוניות, שעלולות לפגוע בילד, הינן גבול אדום, חד משמעי וברור. המסר שצריך לעבור לילד צריך להיות כך גם כן, זאת אומרת, כאשר הוא בודק את גבולות המותר והאסור, יש להתייחס בתקיפות אדיבה לכל מצבי הסיכון, לדוגמא: ריצה לכביש, נגיעה בחשמל, משחק במדרגות, הכנסת חפצים קטנים לפה וכו'. תפסי את ידו, רדי לגובה העיניים שלו ואמרי בתקיפות: אסור ! אם הוא מתחיל לבכות, יש לנסות לעזור לו להרגע וללמדו להתמודד עם מצבי תסכול. עזרה זו אינה מבטלת את הגבול. כאשר הוא נשמע להוראות הבטיחות, יש לעודדו לרוב במילים כמו: אני גאה בך שנסעת לאט בבמבה, אני רואה ששמרת על עצמך ועוד. בנך נמצא בשלב שבו הוא בודק את גבולות העצמאות שלו. בדיקה זו מפגישה אותו עם תסכול ועם חוסר שביעות רצון, שגורמות לו להתפרצויות זעם. רגשות אלו ותגובותיו הינן שכיחות וטבעיות, המשיכי להציב לו גבולות, ולמדי אותו לאט, לאט כיצד להתמודד במצבי תסכול, וכיצד לנהוג בבטחה בעולם. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי