יום הולדת ילד בן 8

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

14/01/2013 | 03:57 | מאת: שרי

יום הולדת של בני מתקרבת מגיל 5 עד השנה חגגנו עם ילדי הגן או הכיתה פעם אני הפעלתי פעם אחיין שלי שנה שעברה עשינו יחד עם ילד נוסף מהכיתה היום הולדת מתקרב ובדקתי עם בני לאחר שהוא כבר מדבר על היום הולדת כמה חודשים ועושה תוכניות מה יהיה ואיפה יהיה בדקתי איתו מה לגבי החבר שחגגנו איתו בשנה שעברה והוא אמר שהוא לא רוצה לחגוג איתו אלא עם ילד אחר בכיתה הצעתי לו שיעלה איתם את האפשרות שיחגגו שלושתם יחד הוא חזר ואמר שהם לא רוצים לחגוג איתו ואנ מבינה מדבריו שהם גם רוצים לעשות את היום הולדת איפה שהוא תכנן ורובה לייזרים לא שאכפת לי השנה אני קורסים תחת ההוצאות הגדולות ובמסגרת הכלכלית של הבית אני לא יעמוד בהוצאות יום הולדת לבד זו תהייה טעות להוצאה מעין זו מצד שני איך אני אומרת את זה לבני גם כך אנו חייבים בסביבה שיש בה המון ילדים במצב סוציו אקונמי גבוהה עם יכולת כלכליות מאוד גבוהות והוא יודע שהוא לא יכול לאפשר לעצמו מה שהם יכולים בהתנהלות שלי איתו אני הרבה פעמיים מתקצבת את ההוצאות שלו אם הולכים לחנות אני אומרת לו יש לך 30 ש"ח תבחר בסכום הזה מה שאתה רוצה אני יודעת שאני מחנכת אותו לחיות על פי תקציב ואני לא מרגישה אשמה בכך לכל אחד יש את האפשריות שלו אבל בעניין היום הולדת אני חוששת שזה ממש יפגע בו יוריד לו את הבטחון ויגרום לו להרגיש הרבה יותר "מסכן , עני " הוא כבר שאל אותי אם אנחנו עניים לא יודעת איך להתמודד עם יום ההולדת הקרב ובא אגב אני פניתי לאמהות לקבל מהן עזרה שנעשה שלושתינו ואמרתי להם שהייתה לילדים שיחה בעניין אחת האמהות אמרה לי אם הבן שלי החליט שהוא גם ילד שמרגיש מעין מנהיג ומתנהג בהתאם שיהיה קשה לה לשנות את דעתו למרות שהיא בהחלט מעדיפה גם לעשות ביחד ולהוזיל גם לה את העלויות מדובר בילדים בני 8

שרי שלום רב, רוב האנשים בארץ ובעולם מתנהלים מול תקציב הכנסה מוגדר, ורצוי מאוד שלא יחרגו ממנו, ושידעו להתנהל עימו היטב. דרכך החינוכית הינה נכונה ובריאה. את מלמדת את בנך סדרי עדיפוייות וכיצד חיים במסגרת תקציב מוגדר. יסורי המצפון ותחושת הפיצויי הינם מיותרים, ועלולים לפגוע בתחושותיו של בנך - האם אנו עניים ? חשוב שתהי בטוחה בדרכך החינוכית. תקציב כלכלי אינו מגדיר אף אדם כעני - זה המסר שעלייך להעביר לבנך. יום הולדת מהנה אינו מחייב הוצאות ועלויות גבוהות. בנוסף, כל משפחה בוחרת את ההוצאות הכספיות שלה, ואין מקום או צורך להשוות. לצערי, היום הכל נמדד "בכמה זה עלה ?". ככול שהמחיר גבוהה, כך יותר טוב - מה שאינו נכון, כמובן. צרי קשר עם אימהות לילדיי יום הולדת נוספים, שיכולים לבוא בחשבון למסיבה משותפת. אם לא תמצאי, חשבי יחד עם בנך על יום הולדת, שתתאים גם לו וגם לך מבחינה תקציבית. למרות כל ההפעלות היקרות בנות זמניינו, הילדים מאוד אוהבים את ימי ההולדת של "פעם", שכוללים משחקים כמו: כסאות מוזיקאליים, מעטפת נייר טואלט, חיפוש סוכריה בקמח, החבילה עוברת ועוד. את יכולה לבדוק במנוע חיפוש באינטרנט, ולמצוא הפעלות לרוב. יש ערך אישי וחינוכי רב לבניית יום הולדת בשיתוף בנך. המנעי לחלוטין מרגשות אשמה ומתחושת אומללות, שאינם במקום. חזקי אותו ואמרי לו, שתתכננו את יום ההולדת של השנה, שתהיה לו מסיבה נפלאה, שכולם מאוד יהנו וכו'. בטוחני שאם תשתמשי בשיטה זו, תהיה יום הולדת קסומה לכולם. שפע ברכות ויום הולדת שמח, שירלי

18/01/2013 | 15:04 | מאת: שרי

אני חושבת שאני אצמד למסגרת התקציב שאנחנו נגדיר האם לדעתך לעשות יום הולדת ל 3-5 חברים טובים ז ה בסדר בגיל הזה, זה לא בעייתי?

מנהל פורום ייעוץ חינוכי