בעיות התנהגותילד בן 10

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

03/01/2013 | 09:27 | מאת: נילי

בני מתחצף למורים, מפריע למהלך השיעורים, ומסתובב בשטח בית הספר במהלך השיעורים, פתרון בית הספר הוא השעיה כל הזמן, אני לא יכולה יותר להתמודד עם המצב הזה. מה עושים במקרה זה? אשמח לתגובה דחופה.

נילי שלום רב, ילדים מתנהגים את מה שהם מרגישים, והתנהגות הינה שפה. בנך מביע קושי, ולכן מתחצף, מפריע ומשוטט בביה"ס. חשוב מאוד מדוע ומה קשה לו, זאת אומרת, להתמקד בגורמים להתנהגות זו, למשל: לקות למידה או קשיי קשב וריכוז. קבעי פגישה עם מחנכת הכיתה, עם יועצת ביה"ס ועם פסיכולוגית ביה"ס, וחשבו יחד כיצד ניתן לסייע לבנך ומה דרוש לכך. בנך זקוק לעזרה ולתמיכה באופן דחוף - ככול שהזמן חולף, כך ישנה פגיעה רבה יותר בדמוי העצמי, שעלולה להובילו להתנהגות סיכונית ולנשירה מביה"ס בעתיד. עזרי לו ואל תוותרי - לא לו ולא עליו. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי