ילד שלא אוכל כלום בבית הספר

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

20/12/2012 | 11:08 | מאת: רינת

שלום ,אודה לך לסיוע בשאלה בני בכיתה ג' ויש לי אתו סוגיה שלא נפתרת כבר מכיתה א' הוא לומד יום לימודים ארוך מ 8 בבוקר עד 3 בצהריים בכל יום הוא מחזיר את 2 הכריכים כמו שהם הביתה ולא אוכל כלום כשניסיתי לברר מדוע הוא אומר שהוא פשוט ממהר בהפסקות ללכת לשחק עם החברים ולא יושב לאכול או לשתות. ניסינו כבר את כל השיטות האפשריות: מדבקות ותגמול תמורת אכילה, עונשים אם הוא לא אוכל, שוחחנו עם המורה על כך שתבדוק מידי פעם אם אכל, להכין לו כריכים שהוא אוהב יותר כמו עם ריבה או שוקולד, להכין לו משהו שניתן לאכול בביס מהיר ולצאת כמו תמרים ואגוזים. ואפילו ניסינו יוגורט ושקית קורנפלקס. הכל ללא הועיל ..... מה ניתן עוד לעשות כדי שיאכל בבית הספר? מיותר לציין שהוא מגיע מורעב! הביתה

רינת שלום רב, רצוי שתתייעצי על כך עם רופא הילדים. אם בריאותו של בנך הינה תקינה וטובה, השתדלי לא לעשות מכך עניין גדול, לא לתת תשומת לב יתרה לעניין ולא לבקר אותו. המשיכי לשלוח לו אוכל לביה"ס למקרה שיהיה רעב. העבירי לו מסר חד משמעי, שאת סומכת עליו ועל בחירותיו - אם יהיה רעב יאכל. כשהוא חוזר הביתה, חשוב לראות שהוא אוכל היטב, ושהוא מתפתח בצורה תקינה ובהתאם לגילו. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי