גבולות לבן 3 וחצי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

14/12/2012 | 11:43 | מאת: רינה

היי הבן שלי בגיל 3 וחצי מזה שבוע היא מקלל הרבה את הילדים במשפחה וגם את הגדולים בטעות אמרתי לו שאני לא קונה לך קורקינט עם הסנטה קלטוס אז התחיל להגיד סליחה אבל בלי להבין את המשמעות יענו המשיך לקלל בכל זאת ולהגיד סליחה אחרי זה ולפעמים מתעקש ולא אומר סליחה רציתי לשנות את סוג העונש כי אני לא אוכל לא לקנות קורקינט עם הסנטה קלאוס וגם ככה האיום הזה לא היה יעיל ולא קשור לטעות שהוא עשה אז איך משנים את העונש בכך שבכל זאת לקנות לו קורקינט ולא לצאת מולו אין לי מילה ולתת לו עונש שבאמת יגרום לו להפסיק לקלל?

רינה שלום רב, חשוב לא להשתמש באיומים או בעונשים, שלא ניתן לממשם לאחר מכן. התנהלות זו מחזקת התנהגות בלתי ראוייה של הילד. בנוסף הסנקציה צריכה להיות קשורה להתנהגות, זאת אומרת שהקורקינט אינו קשור לקללות שלו. לגבי הקללות. יש להעביר לו מסר חד משמעי, שאצלכם בבית לא מקללים. בכל פעם שהוא מקלל, יש לומר לו בתקיפות אדיבה (בתקיפות, אך לא בתוקפנות או בכעס או בצעקות) - לא מקללים אצלינו בבית, המילה שאמרת עכשיו היא קללה, שפוגעת באנשים - לא להשתמש בה. על כך יש לחזור שוב ושוב. כמו כן, עלייכם להיות מודל בעבורו, כלומר אם אתם אינכם מקללים, בנכם ילמד מכם כיצד לנהוג בצורה נכונה. עקביות והתמדה שלכם ויבילו לשינוי התנהגותי בבנכם. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי