פעוטה בת 3 עקשנית מאוד

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

17/10/2012 | 14:06 | מאת: רויטל

שירלי שלום , יש לנו ילדה בת 3 מקסימה ובוגרת מאוד לגילה , נבונה מאוד . אך מאוד עקשנית ועומדת על שלה , גם אם מדובר בדברים שטותיים וקטנים , מתעקשת מי יעשה בעבורה מה ואיך ובאיזה צורה , ואם אנו לא עושים כמו שרצתה מתחילה לבכות ולצעוק , מאוד קשה לנו איתה לאחרונה במיוחד ,היא הבכורה והיחידה שלנו לעת עתה , נכדה ראשונה משני הצדדים ומפונקת מאוד אצל הסבים והסבתות , אנו כן משתדלים להציב גבולות ברורים , אך בבתים אחרים אם נמצאת בסביבת הסבים והסבתות תמיד מתערבים לנו ומתרגשים מהבכי שלה. אנו די מיואשים וחשים תסכול שאנו לא מצליחים לחנך אותה כראוי אלא היא רגילה לקבל כל מה שמבקשת , אלא אם כן היא רק איתנו . איך אנחנו יכולים לגרום לה להיות קשובה אלינו גם כאשר אנו נמצאים בסביבה משפחתית , היא לעיתים שתלטנית , כמו למשל על משחקים שלא שייכים לה בבתים של אחרים היא לוקחת צעצוע כלשהו ולא נותנת לאף אחד לשחק עם זה וממש משתלטת על המשחק ולא נותנת לאף אחד לשחק עם זה , האם להתערב או לא להתערב , אנו מאוד מיואשים במיוחד מפני שעומדת להתווסף תינוקת חדשה למשפחתנו בעוד חודשיים בערך ואנו לא יודעים איך נתמודד איתה מה אנחנו עושים לא בסדר? לעזרתך נודה

רויטל שלום רב, בתך הנבונה והבוגרת הבינה במהרה, כיצד לקבל את מבוקשה מזולתה, ומתמידה לשמר זאת. אם היא יודעת שהמבוגרים יוותרו לה בסופו של דבר, יש לה מחזק מצויין להמשיך בדרכה . חשוב לשוחח ברצינות עם הסבים והסבתות, ולבקש מהם שיתוף פעולה בחינוך. יש להסביר להם, שפינוק יתר הוא אחד המוקשים הגדולים בחינוך ילדים, ופוגע רבות בכישוריו החברתיים והאישיים של הילד. בטוחני שאם יבינו שדרך זו אינה מטיבה עם נכדתם אהובה, יתגייסו לעזרתכם. בכל מקרה יש להודיע לה מראש מה הולך להיות בכל שלב של סדר היום, למשל: מה יהיה בבוקר, מה יהיה בגינה הציבורים, מה יהיה בביקור אצל חברים או מה יהיה בביקור אצל סבא וסבתא. זאת אומרת, שאתם מודיעים לה מראש, שאם תבחר להתווכח על דברים שהודעתם לה מראש, תאלצו בצער רב לחזור הביתה. יש לחזקה ולומר לה, שאתם בטוחים שתבחר להתנהג כראוי. אם היא אינה נוהגת כראוי, יש ללכת הביתה, ולומר לה שתהיה הזדמנות נוספת בפעם הבאה. אם היא מתאמצת או משתדלת או מצליחה, יש לעודדה רבות על אלו. אם אין שיפור בהתנהגותה ניתן להעזר בהדרכת הורים, בעיקר לקראת הלידה הקרובה. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי