קשיי הסתגלות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/10/2012 | 22:01 | מאת: איריס

שירלי שלום: בני בן 3.5, בן אחרי שלוש בנות ילד מפונק ואהוב מאוד. לאחרונה שמנו לב שיש לו בעיה של הסתגלות במקומות שיש בהם הרבה אנשים זה מלחיץ אותו והוא לא מוכן להכנס למקום גם במצבים שהוא מכיר את האנשים הנוכחים הוא לא מגיב רגיל לוקח לו זמן להשתחרר. בשנה שעברה הילד נכנס לגן ערייה (קטן משאר הילדים בגן)גם אז לקח לו זמן רב עד שהוא נפרד מאיתנו באופן נורמלי בבוקר,זה היה מלווה בהרבה מאוד בכי והתפרעויות וגם אחרי שהייתי נפרדת ממנו הוא היה יושב בצד לבד עד שהוא היה נרגע ואז משתלב עם שאר הילדים . השנה הוא היה כמה ימים עם אחותו שגדולה ממנו בכמעט שנתיים בגן הסמוך (בגן חובה) שחשבתי שיהיה לו יותר קל בגללה אבל נוכחתי מהר מאוד לדעת שזה לא רק שלא פתר את הבעיה אלא זה גם היקשה עליה והחזרתי אותו לגן של שנה שעברה עם אותו צוות של גננות וגם עם ילדים שהוא מכיר, צוות הגננות נהדר הם מקסימות אוהבות אותו מאוד ועוזרות לו להרגיש גדול בגן חשוב,חיוני רצוי ועוזר כדי שזה יתן לו ביטחון והוא ירגיש גדול לעומת ילדים חדשים וקטנים ממנו שנכנסו לגן. אבל בכל זאת לילד מאוד קשה להפרד בבוקר הוא לא רוצה ללכת לגן וגם שמגיעים אחרי הרבה הבטחות מצידו שהוא יהיה ילד טוב וגדול ולא יבכה הוא לא שולט בעצמו ומתחיל את הסרט מהתחלה בוכה בורח מהגן ולא מוכן להכנס ואחרי שמכניסים אותו הוא מתפרע תופס לעצמו פינה ויושב עד שנרגע ואז מצטרף לשאר .יש לציין שבמשך היום הוא בסדר גמור משחק עם הילדים משתתף בפעילות וכדומה. אני מאוד מתוסכלת מהמצב ולא יודעת איך להתמודד עם זה , אשמח לקבל ממך תשובה .

מאיה שלום רב, בנך הצעיר הנו פעוט מפונק ואהוב, שרגיל לקבל הרבה תשומת לב והתיחסות ממשפחתו האוהבת. לכל ילד יש יכולת הסתגלות שונה למצבים חדשים. למזלו של בנך, יש לו גננות מקסימות, אוהבות ומנוסות, שעוזרות לו להסתגל – את מוזמנת להתייעץ עימן כיצד לנהוג מולו. חשוב מאוד לחזקו ולעודדו בכוחותיו במילים כמו: ראיתי שהשתדלת היום, אני גאה בך שהצטרפת לחברים, הגננת ספרה לי ששיחקת יפה עם חבר, אני שמחה שיש לי ילד בוגר כמוך ועוד. אין לעשות עניין גדול או לתת תשומת לב מרובה להתנהגות זו. השתדלי להיות עימו עניינית וחד משמעית בפרידה בגן – ילדים חשים את הורייהם גם ללא מילים. אם התנהגותו לא תשתפר בעתיד, ממליצה לך לפנות להדרכת הורים. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי