גמילה מטיטול

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

07/03/2011 | 20:47 | מאת: אורית

ביתי בת שנתיים וחצי גמולה מטיטול כבר שבועיים עליי לציין שעשינו זאת בהדרגה בתחילת הדרך הורדנו טיטול רק בבית ועשתה פיפי באסלה ובלילה שמתי לה טיטול , אני ידעתי שהבעיה שלנו היא יותר עים הקקי, ולאחר שבוע עשתה גם קקי באסלה והלכה לגן ללא טיטול מרצונה , אך קקי לא עושה בגן, רק בבית , באסלה או בטיטול בערב לפני השינה, בשלושה ימים האחרונים לא מוכנה לעשות קקי באסלה רק בטיטול, ואני החלטתי לומר לה שאין יותר טיטול וקניתי לה תחתון חיתול רק ללילה ואמרתי לה שזה תחתון חשבתי אולי זה יגרום לה לעשות באסלה אבל היא מיתעקשת בוכה ומיתאפקת ,אינני יודעת מה לעשות וכיצד לינהוג האים נכון להחזיר לה את הטיטול בכדי שתעשה קקי, תודה.

אורית שלום רב, התנהגותה של בתך נורמטיבית ושכיחה לגילה. המעבר בין אי שליטה בצרכים לבין שליטה בצרכים, הנו משמעותי הן פזיולוגית והן רגשית. כל ילד עובר את התהליך בדרך שונה ובקצב משלו. בגמילה מטיטול יש לשים לב, שהילדה לא תתאפק לאורך זמן רב. התאפקות זו אינה בריאה, ועלולה להוביל לבעייה פיזית, כמו: עצירות, או לקושי רגשי, כמו: התפרצויות זעם או בכי. לכן המשיכי בדרכך ההדרגתית, ואל תתעקשי עימה על נושאים הקשורים בכך. צרי נינוחות סביב הנושא, ותני לה להרגיש, שהיא זו ש"שולטת" בצרכייה. את יכולה להציע לה פתרונות שונים, ולעזורי לה בתהליך, למשל: להציע לה תחתון ללילה (כמו שעשית), לקרוא עימה סיפורים בנושא, לקנות ישבנון וכו'. אם אין לה בעייה רפואית, בסופו של דבר היא תיגמל מן הטיטול לחלוטין. יש לקחת בחשבון, שבגמילה זו יש לעיתים רגרסייה, כלומר חזרה להתנהגות קודמת. אין להיבהל מכך, כי מגוון הסיבות יכול להיות רב. יש צורך לברר האם היה שינוי כלשהו בסביבת הילד ובשיגרתו, ולא לתת מקום והתייחסות לכך – "ברח" לה בתחתונים או במיטה אז מחליפים ליבש, וממשיכים הלאה. עודדי אותה במשפטים כמו: אני רואה שהצלחת היום להתאפק, אני שמחה, שאת אוהבת את הסיפור על הילד שנגמל מטיטול ועוד. קצת סבלנות, והכל יסתדר לטובה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי