התהגות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

11/09/2012 | 11:29 | מאת: דנה

יחד עם שמחה של תינוק חדש בבית,שהוא מקסים וביקר יונק וישן נכנסנו לתקופה חדשה וקשה,קשה בעיקר כי עוד לא למדנו להיסתדר עם שני ילדים קטנים והגדול שהוא בן שנתיים וחודש ממש נותן לנו בראש,אני יודעת שזה גיל קשה וגם תינוק חדש וגם התחיל גן עם שפה חדשה,אני מודעת שזה יותר מידי אבל איך אני אעזור לו להיתמודד עם כל זה?מה לעשות?כי לראות אותו בוכה על כול שטות ומתפורץ בבכי עם צעקות שלא נגמרות 10-15 דקות זה קשה לי וכואב הלב,גם מתעורר עכשיו בלילות ומבקש אותי רק וכש אני עם הקטן אז בוכה ורוצה רק אותי,אני מנסה לשכב איתו במיטה שלו ולהניק את הקטן ולפעמים זה עובד ולפעמים לא כי מתחלי לבכות שאתן לא יד ואני לא יכולה,או שהלילה קם ב5 ורצה אותי ונגשתי ואז התינוק גם התעורר ובוכה ואני מסבירה לו שאני אקח את התינוק הוא רוצה לאכול ואחזור אליכה ובינתיים אבא יהיה איתך והוא התחיל לבכות עוד יותר וכך גם לא נרדם יותר,במשך היום רוצה רק אותי ולא נותן לקום,כואב לי הלב ולא יודעת מה לעשות,רוצה להמשיך להניק וגם לא לפגוע בילד הגדול שלי.איך זה עובד ביחד.?מה לעשות?איך להיתנהג?

דנה שלום רב, השינויים המשפחתיים במעגלי החיים מזמנים התמודדויות וקשיים שאינם קלים - המעבר מהורים לילד אחד להורים לשני ילדים. ההתמודדות עם פעוט בן שנתיים "שרוצה לבד..." בצד התינוק שזקוק לטיפולך הקרוב. זהו אחד משלבי החיים שמצריך הסתגלות וסבלנות, למרות העומס היום יומי. בשלב זה השתדלי לגייס לעזרתך את כל מי שניתן – סבתא, דוד/דודה, אחים, שמרטפית ועוד. אל תהססי לבקש עזרה ולהעזר – עזרות אלו יכולות לתת הרבה אוויר לנשימה. לגבי בנך הבכור – יש צורך לבנות מערך של גבולות וחוקים ברורים בעבורו, שבהם ידע מה מותר ומה אסור. אלו יצרו בעבורו ביטחון, מוגנות וסדר. חשבי מה הדברים המשמעותיים והחשובים ביותר עבור ביתך. חשוב לאפשר לו להרגיש גדול ובוגר, ולתת לו את המקום כילד הבכור בבית. זאת אומרת, אפשרי לו לעזור לך בדברים קטנים ועודדי אותו על כך במילים כמו: אני מאוד שמחה שעזרת לי להביא את הטיטול, איזה כייף שיש לי ילד בכור שמביא לי את המוצץ, אני גאה בך וכו. השתדלי להיות עימו עניינית ולא לתת תשומת לב במקומות, שבהן התנהגותו הנה בלתי רצוייה. מצאי לך זמן להיות רק איתו לשעה קלה לפעילות משותפת של שניכם, למשל: הליכה לגינה הציבורית או משחק קופסא. אם את מרגישה שהדברים אינם משתפרים, הנך מוזמנת לפנות להדרכת הורים. צר לי על העיכוב בתשובתי כל טוב ושנה טובה ומתוקה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי